XBLOG logo @2x

Τέλος τα δωρεάν netbook για τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου

Πέρυσι τέτοιες μέρες οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου με την εγγραφή τους στο σχολείο έπαιρναν και ένα κουπόνι 450 ευρώ για να αγοράσουν ένα netbook. Φέτος οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου δεν θα πάρουν το netbook τους, αφού η συγκεκριμένη δράση σταμάτησε από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο περικοπών!

Αντί να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά, πάμε πολλά πίσω…

Και το καλύτερο (ή χειρότερο μάλλον) είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε να μην χορηγηθεί φέτος το δωρεάν netbook στους μαθητές της Α΄Γυμνασίου…

Σύμφωνα με τα όσα διάβασα στο portal του ANT1, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε ότι οι 150 χιλιάδες υπολογιστές που δόθηκαν πέρυσι, δεν χρησιμοποιούνταν για το μάθημα, αλλά οι μαθητές τους έπαιρναν στο σπίτι και έπαιζαν παιχνίδια.

Δηλαδή, η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναφέρει το “πρόβλημα” που εντοπίστηκε από την χορηγία των netbook στους μαθητές, δεν φαίνεται όμως διατεθειμένη να δουλέψει για την επίλυση αυτού.

Άραγε ασχολήθηκαν καθόλου στο υπουργείο με το να επιμορφώσουν τους δασκάλους προκειμένου να είναι έτοιμοι και σχετικά καταρτισμένοι για να κάνουν μάθημα στην τάξη με τη χρήση των φορητών υπολογιστών που δόθηκαν στους μαθητές;

Γιατί, αν όχι, λογικό είναι οι μαθητές να το ρίξουν στο παιχνίδι με τα netbook, τη στιγμή ειδικά που αρκετοί γονείς δε γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τη χρήση των υπολογιστών.

Καλό είναι να εντοπίζονται οι αδυναμίες και τα προβλήματα στις όποιες κυβερνητικές δράσεις, όμως οι κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί αλλά και οι υφιστάμενοί τους, δεν βρίσκονται στις θέσεις αυτές μόνο για να εντοπίζουν τα προβλήματα, αλλά και για να προτείνουν και να υλοποιούν τις λύσεις των προβλημάτων αυτών!

Διαβάστε επίσης για το θέμα:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.