XBLOG logo @2x

Τέλος εποχής για Geocities

Geocities

Το μήνυμα “Sorry, new GeoCities accounts are no longer available” βλέπουν όσοι επισκέπτονται πλέον την αρχική σελίδα του geocities.com, την δωρεάν υπηρεσία web hosting που γνωρίζουμε όλοι νομίζω εδώ και πολλά χρόνια.

Μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με την Yahoo!, θα τερματιστεί εντελώς η υπηρεσία, ακόμα και για αυτούς που φιλοξενούν ήδη το site τους στο Geocities με δωρεάν ή premium account.

Εδώ που τα λέμε τα τελευταία χρόνια κατά τη γνώμη μου δεν έβλεπα κάποιο λόγο να φιλοξενήσει κανείς το site του σε μια τέτοια υπηρεσία που σου γέμιζε ό,τι είχες δημιουργήσει με διαφημίσεις.

Πλέον το κόστος των πακέτων web hosting είναι αρκετά μικρό και αρκεί κανείς να μπορεί να διαθέσει 50 – 100 δολάρια ανά έτος για να έχει ένα υπερπλήρες πακέτο φιλοξενίας του website του. Δε λείπουν μάλιστα και προσφορές κατά καιρούς από εταιρείες web hosting για ετήσια πακέτα φιλοξενίας στην τιμή των 5 – 10 δολαρίων!

Στην Ελλάδα οι τιμές εξακολουθούν να είναι λίγο πιο ακριβές σε σχέση με τις εταιρείες web hosting της Αμερικής και άλλων χωρών, εμείς στο xblog.gr όμως επιμένουμε ελληνικά, αφού πιστεύουμε ότι το support και την αξιοπιστία της Digitalbox δύσκολα θα τα βρούμε αλλού!

[via, via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.