XBLOG logo @2x

Τέλη Κυκλοφορίας 2009: Αρχίζει η διανομή των Σημάτων, ακριβότερα κατά 20%

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η διανομή των σημάτων τελών κυκλοφορίας για το 2009… Συγκεκριμένα από 1η Νοεμβρίου 2008 τα σήματα θα διατίθενται από τις εφορίες, τις τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, τις συνεταιριστικές και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβετε και το ειδοποιητήριο για να προμηθευτείτε το Σήμα, αφού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε την αποστολή τους.

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ νιώθω μαλάκας που θα κληθώ να πληρώσω το Σήμα κατά 20% ακριβότερο για το χιλιαράκι μου.

Νιώθω μαλάκας γιατί μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο που αποφάσισε ο Αλογοσκούφης την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, δεν έγινε καμία απολύτως βελτίωση στους δρόμους της Αθήνας. Οι λακούβες και τα μπαλώματα εξακολουθούν να υπάρχουν στο σύνολο σχεδόν των δρόμων. Υπάρχουν ακόμα τμήματα των εθνικών οδών που δεν φωτίζονται.

Δε νοιάζεται κανένας για το ότι εδώ και δύο μήνες έχουν καεί λάμπες σε φανάρια κεντρικών δρόμων της Αθήνας. Σε δρόμους όπου καθημερινά βρίσκονται τροχονόμοι που ρυθμίζουν την κυκλοφορίας, σε δρόμους απ΄όπου καθημερινά περνούν καθημερινά βουλευτές, υπουργοί, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κανένας δεν έχει αναφέρει το πρόβλημα (εγώ τους έχω τσακίσει στα τηλέφωνα, θα κάνω νέο post).

Τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αντίθετα καθημερινά τα αμορτισέρ μου αντιμετωπίζουν περισσότερες λακούβες, που μπορεί να διορθωθούν μετά από δε ξέρω κι εγώ πόσους μήνες.

Παρόλα αυτά όμως κύριε Αλογοσκούφη όλοι εμείς οι μαλάκες θα τα σκάσουμε πάλι για να προμηθευτούμε το Σήμα Τελών Κυκλοφορίας, 20% ακριβότερα απ΄ότι πέρυσι, το τονίζω πάλι.

Αλλά όταν εγώ κύριε Αλογοσκούφη παίρνω κάθε μέρα τηλέφωνο να αναφέρω ότι οι λάμπες στα φανάρια έχουν καεί και ότι χιλιάδες δρόμοι έχουν το μαύρο τους το χάλι, όλοι μου λένε “θα το αναφέρουμε”.

Μήπως να αναφέρουμε κι εμείς ότι αρνούμαστε να πληρώσουμε Τέλη Κυκλοφορίας για αυτούς τους κωλόδρομους, στον τροχονόμο που θα μας σταματήσει μετά την 31η Δεκεμβρίου και δε θα έχουμε το Σήμα;

Για να… προετοιμαστείτε ψυχολογικά, έχετε κατά νου ότι θα πληρώσετε:

  • Για οχήματα μέχρι 300 κυβικά: 18 ευρώ
  • Από 301 έως 785 κυβικά: 46 ευρώ
  • Από 786 έως 1357 κυβικά: 112 ευρώ
  • Από 1358 έως 1928 κυβικά: 202 ευρώ
  • Από 1929 έως 2357 κυβικά: 446 ευρώ
  • Πάνω από 2.358 κυβικά: 580 ευρώ

[photo by Brosmann]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.