XBLOG logo @2x

Συγχωνεύσεις εταιριών στο χώρο των τηλεπικοινωνιών

On Telecoms, Vivodi, Hellas Online, Vodafone

Καιρό τώρα ακούγονται φήμες ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις εταιριών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και internet. Προχθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνει λόγο για… γάμο On Telecoms – Vivodi και για συζητήσεις για μετοχική συνεργασία Hellas Online και Vodafone, ενώ και η Wind αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε εξαγορές.

Συγχώνευση On Telecoms – Vivodi
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δύο εταιρίες φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει σε καταρχήν συμφωνία για την συγχώνευσή τους. Στο νέο σχήμα, σύμφωνα με εκπροσώπους των εταιριών, την πλειοψηφία θα έχει η On Telecoms με 80%, με τη Vivodi να έχει το 20%. Η συνδρομητική βάση της νέας εταιρίας υπολογίζεται ότι θα αριθμεί 150.000 πελάτες, με τους 110.000 να προέρχονται από την On Telecoms και τους 40.000 από τη Vivodi.

Συζητήσεις Hellas Online – Vodafone
Εκτός από τον «γάμο» On Telecoms – Vivodi, άλλες δύο εταιρίες φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για μετοχική συνεργασία. Πρόκειται για την Hellas Online και την Vodafone, οι οποίες έχουν εισέλθει σε διαπραγματεύσεις, με στόχο η Vodafone να αποκτήσει ποσοστό έως 20% της HOL.

Ως συνδρομητής της Vivodi τα τελευταία χρόνια, την οποία έχω κράξει στο παρελθόν για θέματα όπως η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση νέας σύνδεσης και η άθλια εξυπηρέτηση πελατών (που λογικά θέλω να πιστεύω ότι βελτιώνεται στο πέρασμα του χρόνου), ελπίζω να προχωρήσει τελικά η συγχώνευση με την On Telecoms και να πάει καλά το σχήμα, κάτι που δεν είναι εύκολο, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων των δύο εταιριών.

Για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών και την δυσκολία του εγχειρήματος μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tanea.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.