XBLOG logo @2x

Στράτευση στα 18 ?!?!

Καλά δε πάμε καλά, καθόλου καλά.. Άκου λέει υποχρεωτική στράτευση στα 18; Από εκεί που προεκλογικά ο Κωστάκης έλεγε ότι θα μειώσει τη θητεία στους 6 μήνες, τώρα μας κοπανάνε ότι θα γίνει η στράτευση υποχρεωτική στα 18!

ΟΚ, κατανοώ ότι το να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους 6 μήνες είναι πάρα πολύ δύσκολο, αφού με δεδομένο ότι οι αναβολές που δίνονται είναι πάρα πολλές, συν τους λουφαδόρους κλπ, εάν γίνει κάτι τέτοιο θα αποδυναμωθούν εντελώς πολλές μονάδες.. Αλλά, αφού Κωστάκη ήξερες ότι δε μπορείς να πραγματοποιήσεις κάτι τέτοιο, γιατί το έλεγες προεκλογικά; Μόνο για να κερδίσουμε ψήφους ε;

Όπως θα καταλάβατε είμαι κάθετα αντίθετος στο να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18 ή έστω στα 19 χρόνια, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της χθεσινής Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Μπορεί να μην είμαι σωστός, αλλά όπως και να το κάνουμε δε μπορείς να αναγκάζεις τον άλλο να πάει φαντάρος στα 18 του.

Εγώ θα έλεγα καλύτερα να αλλάξουν αρκετά πράγματα πρώτα, να γίνει ο στρατός πιο “ανθρώπινος”, να εκσυγχρονιστούν οι μονάδες, να μην έχουν ευνοϊκή μεταχείριση μόνο όσοι έχουν βύσμα και οι υπόλοιποι να τραβάνε όλο το λούκι και μετά ας σκεφτούν να κάνουν υποχρεωτική τη στράτευση στα 18.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.