XBLOG logo @2x

Σας αρέσει το νέο Twitter;

Το Twitter, η γνωστή micro-blogging υπηρεσία, επιτέλους ανανεώθηκε! Σταδιακά αυτές τις μέρες οι χρήστες του Twitter μπαίνοντας σε αυτό βλέπουν την νέα έκδοση, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο εύχρηστη από την προηγούμενη! Πάμε να δούμε τι άλλαξε, τι μου αρέσει και τι όχι.

Στο παρακάτω screenshot μπορείτε να δείτε την νέα έκδοση του Twitter. Αν έχετε Twitter account και δεν βλέπετε αυτή την έκδοση, υπομονή, κάθε μέρα τη βλέπουν όλο και περισσότεροι χρήστες, οπότε έρχεται και η σειρά σας.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι ότι η αρχική σελίδα έχει “ανοίξει” αρκετά σε πλάτος, ώστε ο χρήστης να έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες και επιλογές.

New Twitter

Στα αριστερά υπάρχει το timeline με τα νέα tweets των χρηστών που κάνουμε “follow”, ενώ δεξιά έχουμε πρόσβαση σε άλλες επιλογές, όπως τα favorite tweets, τις λίστες στις οποίες οι followers μας έχουν βάλει, τα trends, αλλά και άλλα twitter accounts που μας προτείνει το twitter να κάνουμε follow.

Το θετικό είναι ότι κάνοντας κλικ σε κάποιο χρήστη που κάνουμε follow φορτώνει αμέσως στα δεξιά τα τελευταία του tweets, χωρίς δηλαδή να μεταφερθούμε σε νέα σελίδα όπως γινόταν στην προηγούμενη έκδοση, ενώ αν θέλουμε να δούμε όλα τα tweets του τότε μας ανοίγει νέα σελίδα με το προφίλ και τα tweets του χρήστη που θέλουμε να δούμε.

Επίσης στο πάνω μέρος έχουν προστεθεί επιλογές για να βλέπουμε mentions (replies δηλαδή άλλων προς εμάς), retweets κλπ.

Καλή η αλλαγή κατά τη γνώμη μου, αν και προσωπικά μου αρέσει να διαβάζω το Twitter περισσότερο μέσα από το Twitter application στο iPhone, παρά από την web έκδοση στον υπολογιστή.

Όσοι χρησιμοποιείτε το Twitter, τι σας αρέσει ή δεν σας αρέσει περισσότερο;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.