XBLOG logo @2x

Πώς λειτουργεί το iPhone;

iPhone 3GS

Το βάζεις στο αυτί σου για να μιλήσεις και η οθόνη του μαυρίζει. Το γυρνάς και η οθόνη του περιστρέφεται επίσης. Βγαίνεις έξω και αυτό βρίσκει την τοποθεσία σου… Καθώς δεν είναι όλα τα χαρακτηριστικά του μοναδικά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η Apple τα προώθησε, έκανε το iPhone ξεχωριστό, με πάνω από 10.000 εφαρμογές, από τις οποίες πολλές αξιοποιούν τα καλούδια του (οθόνη αφής, GPS).

Παρά το γεγονός ότι η Apple δεν θέλει να μας πεί και πολλά σχετικά με το πως λειτουργεί το “μαγικό” αυτό τηλέφωνο, στο Computerworld έψαξαν και βρήκαν…

  • Επίστρωση στην οθόνη για προστασία
    Η οθόνη στην προηγούμενη έκδοση του iPhone είχε έντονες δαχτυλιές μετά από έντονη χρήση, αλλά το καινούριο iPhone 3GS έχει μια προστατευτική επίστρωση, που μειώνει σημαντικά τα σημάδια απο δαχτυλιές.
  • Η οθόνη απενεργοποιείται όταν είναι για αρκετή ώρα σε αδράνεια
    Όταν δεν χρησιμοποιείτε για πολύ ώρα το iPhone σας, η οθόνη του απενεργοποιείται για εξοικονόμηση ενεργείας. Επιπλέον, καθώς το χρησιμοποιείτε αλλάζει η φωτεινότητα της οθόνης αυτόματα, ανάλογα με τον φωτισμό στο σημείο που βρίσκεστε (σκοτάδι, έντονο φως κλπ). Αυτό γίνεται χάρη σε έναν ενσωματωμένο αισθητήρα, ο οποίος “διαβάζει” το φως εκεί που είστε και ρυθμίζει ανάλογα την φωτεινότητα.
  • Οθόνη αφής
    Στο site της η Apple έχει αναφέρει πως λειτουργεί η οθόνη αφής του iPhone. Μια επιφάνεια κάτω από το γυαλί “καταλαβαίνει” το άγγιγμά σας και στέλνει ηλεκτρικά πεδία και έτσι αυτό που στέλνει η επιφάνεια αυτή το διαβάζει η οθόνη LCD. Με άλλα λόγια το άγγιγμα σας αλλάζει το ηλεκτρικό φορτίο που υπάρχει στην επιφάνεια αυτή. Κάθε οθόνη αφής έχει τον ίδιο τρόπο λειτουργίας, αλλά αυτό που κάνει την οθόνη του iPhone ξεχωριστή είναι το πως το λειτουργικό σύστημα του iPhone ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα στις αλλαγές όσο κανένα άλλο τηλέφωνο.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.