XBLOG logo @2x

Προσωρινά Μέτρα της ΕΕΤΤ κατά της Teledome

Η Teledome δε μας τα λέει καλά… Εμ χρωστάει στον ΟΤΕ ένα κάρο λεφτά, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να “κόψει” τα κυκλώματα προς την εταιρεία και τώρα που οι συνδρομητές της, όπως είναι λογικό, θέλουν να φύγουν και να πάνε σε άλλη εταιρεία δεν εγκρίνει τα αιτήματά τους για φορητότητα, θέλοντας προφανώς να κρατήσει με νύχια και με δόντια τους πελάτες της…

Κατόπιν πληθώρας καταγγελιών καταναλωτών, η ΕΕΤΤ αποφάσισε σήμερα τη λήψη Προσωρινών Μέτρων κατά της Teledome, για τη μη συμμόρφωση της εταιρείας με τις υποχρεώσεις της αναφορικά με τη διεκπεραίωση αιτήσεων φορητότητας αριθμού.

Συγκεκριμένα, στην ΕΕΤΤ υποβλήθηκαν καταγγελίες καταναλωτών, οι οποίες αφορούσαν σε αιτήματα διακοπής της σύνδεσης με την Teledome και παράλληλα, σε άρνηση της εν λόγω εταιρείας, ως παρόχου – δότη, να αποδεχτεί τα αιτήματα των καταναλωτών για φορητότητα σε άλλους παρόχους, ως παρόχους – δέκτες. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές παραμένουν εγκλωβισμένοι στο δίκτυο της Τeledome, ενώ ταυτόχρονα αδυνατούν να κάνουν χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Απόφαση Προσωρινών Μέτρων:

  • Η Teledome καλείται να προβεί άμεσα, και οπωσδήποτε μέχρι την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 13.00 σε αποδοχή, μέσω της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα (ΕΒΔΑΦ), των περίπου 1.780 αιτήσεων φορητότητας που αρνείται να διεκπεραιώσει.
  • Σε περίπτωση απράκτου παρόδου της τασσόμενης προθεσμίας, η ΕΕΤΤ ως εποπτεύουσα αρχή λειτουργίας και διαχείρισης της ΕΒΔΑΦ, θα δώσει εντολή στον διαχειριστή της ΕΒΔΑΦ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αποδοχής του συνόλου των αιτήσεων φορητότητας που προαναφέρθηκαν.
  • Τα συγκεκριμένα Προσωρινά Μέτρα ισχύουν μέχρι τη λήψη οριστικής Απόφασης της ΕΕΤΤ, αφού  παρασχεθεί στην Teledome, η δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις της, προτείνοντας μέτρα αποκατάστασης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.