XBLOG logo @2x

Προσωρινά μέτρα από την ΕΕΤΤ για την προστασία των χρηστών από dialers

Oh yes, είμαστε στο 2007 και αντί να έχουμε όλοι ευρυζωνικές συνδέσεις ταχυτήτων 30-40 Mbit, ακόμα καθόμαστε και συζητάμε για dialers και πώς θα τους αποφύγουμε! Γεια σου Ελλάδα πρωτοπόρα!

Ακολουθεί ένα μέρος από το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ:

[..] Σε συνέχεια των διαπιστώσεών της και λαμβάνοντας υπόψη ανάλογα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς επίσης και τις πρακτικές που ακολούθησαν για την αντιμετώπισή τους, η ΕΕΤΤ, προχώρησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την προστασία των καταναλωτών, στη λήψη των ακόλουθων προσωρινών μέτρων:

1. Προσωρινή φραγή της απευθείας κλήσης από σταθερά τηλέφωνα προς τους διεθνείς προορισμούς Nauru (00 674), Solomon Islands (00677) και Wallis and Futuna (00 681). Η κίνηση προς τους συγκεκριμένους διεθνείς προορισμούς θα εξυπηρετείται μέσω της υλοποίησης από τον ΟΤΕ υπηρεσίας τηλεφωνητή (operator) έτσι ώστε να αποφεύγονται ακούσιες κλήσεις μέσω του υπολογιστή. Επιπλέον η ανωτέρω λίστα με τους διεθνείς προορισμούς θα συμπληρώνεται ή /και θα τροποποιείται από την ΕΕΤΤ με βάση τα στοιχεία που θα συλλέγει.

2. Συστηματική και επισταμένη ενημέρωση όλων των χρηστών διαδικτύου από τους παρόχους διαδικτύου, μέσω ενημερωτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Η ενημέρωση πρέπει να επικεντρώνεται στους κινδύνους που υπάρχουν από κακόβουλους dialers, τόσο σε διεθνείς προορισμούς όσο και σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης, καθώς επίσης στους τρόπους προστασίας και αντιμετώπισής τους, μέσω της χρήσης συγκεκριμένου υλικού και λογισμικού. [..]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.