XBLOG logo @2x

Προσοχή στους διαγωνισμούς για iPhone και iMac που διαφημίζονται σε πολλά sites και blogs

Εδώ και μέρες έχω προσέξει σε πολλά sites και blogs να διαφημίζεται μέσω Google AdSense ένας διαγωνισμός για Apple iPhone, καθώς και ένας ακόμη διαγωνισμός για έναν Apple iMac. Αυτές τις διαφημίσεις τις πρωτοείδα και εδώ στο xblog.gr, αλλά δε μπορούσα να κάνω κλικ πάνω τους για ευνόητους λόγους.

Έτσι περίμενα να τις πετύχω σε άλλα sites ή blogs, προκειμένου να κάνω κλικ, να μεταφερθώ στη σελίδα του διαγωνισμού για να δω τι παίζει, τους όρους χρήσης κλπ…

Και οι δύο διαγωνισμοί είναι πανομοιότυποι: Είτε κάνεις κλικ στον διαγωνισμό για το iPhone, είτε σε αυτόν για τον iMac, στις σελίδες που ανοίγουν, ζητείται από τον επισκέπτη να απαντήσει στη “χαζή” ερώτηση “Ποιος είναι ο ιδρυτής / CEO της Apple;” επιλέγοντας Steve Jobs ή Bill Gates.

Μετά την ερώτηση, εμφανίζεται ένα πεδίο για να συμπληρώσει ο επισκέπτης τον αριθμό του κινητού του, στάδιο στο οποίο δε προχώρησα και ελπίζω να μη προχωρήσετε κι εσείς.

Διαβάστε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης που υπάρχουν στις σελίδες των διαγωνισμών, ευτυχώς όχι με μικρά αλλά με ευανάγνωστα γράμματα, φοβάμαι όμως ότι πολλοί δε θα τους προσέξουν. Δώστε προσοχή λοιπόν, για να μη βρεθείτε χρεωμένοι στον επόμενο λογαριασμό του κινητού σας με πολλά ευρώ:

  • Το συνολικό κόστος την συνδρομητικής υπηρεσίας είναι 6€ / εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%). Όλα τα παιχνίδια υπόκεινται στους γενικούς και ειδικούς όρους χρήσης.
  • Μόλις συμπληρώστε το κινητό σας στην ιστοσελίδα μας λαμβάνετε ένα δωρεάν μήνυμα στο κινητό σας με έναν τετραψήφιο κωδικό (PIN). Μόλις εισάγετε τον κωδικό PIN στην ιστοσελίδα επιβεβαιώνετε ότι δέχεστε να εγγραφείτε στην υπηρεσία μας, καθώς και ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης αυτής.
  • Για οποιαδήποτε ερώτηση απαντήσετε σωστά κερδίζετε 1 πόντο. Μαζέψτε τους περισσότερους πόντους σε ένα μήνα και κερδίστε ένα φανταστικό δώρο.
  • Το ποσό των 6€ / εβδομάδα (2€ ανά μήνυμα) θα χρεώνεται στον λογαριασμό σας κάθε πρώτη ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα). Θα λαμβάνετε μέσα στην εβδομάδα 5 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
  • Την τελευταία ημέρα κάθε μήνα ο διαγωνιζόμενος με το υψηλότερο σκορ στην υπηρεσία Game ON θα κερδίζει το δώρο το οποίο είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε.
  • Οι νικητές των δώρων θα ενημερώνονται και θα λαμβάνουν τα δώρα τους εντός 60 ημερών.

Αυτοί είναι οι όροι χρήσης που καλό είναι να προσέξετε προτού συμμετάσχετε, γιατί όλοι θα θέλαμε δώρο ένα iPhone ή έναν iMac, αλλά αν είναι να το πληρώσουμε μέσω του κινητού μας το δώρο τι να το κάνεις;

Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό υπάρχει σχετικό post και στο Πρέζα TV.

[photo by sparktography]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.