XBLOG logo @2x

Προσοχή στα spam SMS

SMS

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με απάτες με κινητά, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εφιστούν την προσοχή στους συνδρομητές, όταν λαμβάνουν μηνύματα από άγνωστους αριθμούς ή άγνωστες επωνυμίες, αφού αυτά μπορεί να αφορούν περιπτώσεις spam SMS. Στις περισσότερες περιπτώσεις ως αποστολέας των μηνυμάτων εμφανίζεται οποιαδήποτε επωνυμία ή αριθμός που φαίνεται ότι μοιάζει με κανονικό αριθμό, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ο πραγματικός αποστολέας του SMS, μιας και ο παραλήπτης του SMS δε μπορεί να δει τον προορισμό στον οποίο οδηγεί αυτός ο αριθμός (υπηρεσία υψηλών χρεώσεων, διεθνής αριθμός).

Στους χρήστες που θα λάβουν τέτοια μηνύματα προτείνεται να αποφύγουν να απαντήσουν (είτε πρόκειται για SMS είτε για φωνητική κλήση), προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενες αυξημένες χρεώσεις από την αποστολή μηνυμάτων σε τέτοιους αριθμούς, ενώ καλό είναι να αναφέρετε το περιστατικό στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας που είστε συνδρομητής καλώντας το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Η Cosmote πήγε ήδη ένα βήμα παρακάτω, προχωρώντας στη φραγή εισερχομένων μηνυμάτων από τα συγκεκριμένα κέντρα, όπου παρατηρήθηκε αποστολή spam SMS μηνυμάτων.

[photo by gcbb]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.