XBLOG logo @2x

Πού θα κάνουν Χριστούγεννα οι βαρόνοι των Media;

Ακούω αυτή την περίοδο για απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Εκδότες, καναλάρχες και λοιποί βαρόνοι των Μedia απολύουν κόσμο για να γλιτώσουν από μερικούς μισθούς και να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται την οικονομική κρίση. Παράλληλα βλέπουν ότι η δουλειά βγαίνει και με λιγότερο προσωπικό.

Φυσικά δε τους νοιάζει ότι τα άτομα που θα κρατήσουν στο μαγαζάκι τους θα δουλέψουν περισσότερες μέρες, με εντατικότερους ρυθμούς για να καλύψουν το κενό των απολυμένων και θα αργήσουν να πάρουν ρεπό.

Όπως επίσης δεν τους νοιάζει τι γιορτές θα περάσουν οι άνθρωποι που απέλυσαν χωρίς καμιά προειδοποίηση, που έπαιρναν έναν μεσαίο προς χαμηλό μισθό, που δούλευαν με “μπλοκάκι”, που έχουν να αποπληρώσουν ένα στεγαστικό δάνειο ή να θρέψουν τα μικρά τους παιδιά.

Αυτά δεν τα σκέφτονται οι βαρόνοι των ΜΜΕ, που θα πίνουν αμέριμνοι την πανάκριβη σαμπάνια τους και θα καπνίζουν τα πούρα τους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα ακριβά τουριστικά θέρετρα ή στα πολυτελή διαμερίσματα που έχουν στη Νέα Υόρκη, την Ελβετία, το Παρίσι ή το Λονδίνο.

Για παρέα θα έχουν φυσικά τα “πρώτα” ονόματα των καναλιών και των εφημερίδων τους, δηλαδή μεγαλοδημοσιογράφους, παρουσιαστές και λοιπά golden boys των ΜΜΕ, που φυσικά δεν τολμούν να τους κόψουν ούτε λίγα ευρώ από τα παχυλά συμβόλαια που τους κάνουν και να τα δώσουν στους ανθρώπους που προσφέρουν έργο στο μέσο τους και που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα.

Καλές γιορτές…

[photo by Pat+]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.