XBLOG logo @2x

Πλοίο της Ειρήνης: 120 κορίτσια από Ισραήλ και Παλαιστίνη ταξίδεψαν μαζί

Τις προηγούμενες μέρες 120 κορίτσια από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη ταξίδεψαν με το “Πλοίο της Ειρήνης, το οποίο κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Τα κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών επισκέφθηκαν την Ολυμπία, τους Δελφούς, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και την Ακρόπολη και ήρθαν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Όπως διαβάζω στο dorabak.gr, το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το κέντρο Shimon Peres για την Ειρήνη και την μη κυβερνητική οργάνωση για τη Δημοκρατία και τον Διάλογο Al-Quds.

Η πρόσκληση έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών και εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Επόμενης Γενιάς, που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων για τη Μέση Ανατολή, που στοχεύει στην προώθηση της ειρήνη στην περιοχή.

Μερικά κορίτσια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη χθες στο “Πλοίο της Ειρήνης”, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Twitter, αφού πόσταραν τα μηνύματά τους στο λογαριασμό της Ντόρας στο Twitter (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ).

Ακολουθεί slideflickr με φωτογραφίες από το “Πλοίο της Ειρήνης”:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.