XBLOG logo @2x

Πλαίσιο: Τεστ αξιολόγησης

Πριν από λίγο καιρό είχα στείλει ένα βιογραφικό μου στο Πλαίσιο. Πριν από 2 μέρες με κάλεσαν να μου πουν ότι προέκυψε θέση στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών στα κεντρικά τους γραφεία και αν ενδιαφέρομαι να πάω για ένα πρώτο τεστ δεξιοτήτων.

Έτσι το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα στις 2:30. Βγαίνω στην Αχαρνών κατά τις 1:45 και περιμένω ταξί. Βρίσκω ταξί, μπαίνω μέσα. “Ερμού και Χλόης στη Μεταμόρφωση, στα κεντρικά του Πλαίσιο”, του λέω. Ο ταρίφας δεν ήξερε που είναι η οδός αυτή. Και συμπληρώνει και ο άλλος επιβάτης, τον οποίο θα άφηνε κάπου αλλού: “Τι είναι το Πλαίσιο”; “Αλυσίδα καταστημάτων με υπολογιστές κλπ” του λέω. “Υπάρχουν μου λέει καταστήματα με υπολογιστές;”

Ντινννννννν! Τι ήταν αυτό; Που ζει ο άνθρωπος; Και δεν ήταν και μεγάλος, ήταν δεν ήταν 50 χρονών. Τέλος πάντων, τον αφήνει λίγο πιο κάτω, συνεχίζουμε εμείς. Πλησιάζουμε προς Μεταμόρφωση, ρωτάει 1-2 πιτσιρίκια εκεί και με αφήνει στα κεντρικά του Πλαίσιο.

Μπαίνω μέσα, λέω ότι έχω ραντεβού με την κυρία τάδε για αξιολόγηση. Μαζί με εμένα περίμεναν άλλοι 5-6 αν θυμάμαι καλά. Έρχεται η κυρία τάδε, ανεβάινουμε μαζί της σε μία αίθουσα των πάνω ορόφων. Μας συστήνεται, μας λέει αν θέλουμε καφέ ή κουλουράκια κλπ και μας περιγράφει τη θέση. Μετά προχωράμε στα τεστ δεξιοτήτων. Πρώτα κάνουμε ένα τεστ που έχει να κάνει με μαθηματικά. Έχει καμιά δεκαριά ερωτήσεις με multiple choice απαντήσεις. Παράδειγμα: Τα 10 τετράδια κάνουν 10 ευρώ. Τα 15 πόσο κάνουν;” (όχι, δεν είχε τόσο εύκολες ερωτήσεις). Μετά το τεστ μαθηματικών σειρά έχει το τεστ με ερωτήσεις σχετικά με υπολογιστές. Πάλι καμιά 15αριά ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Παράδειγμα: Τι είναι το Wi-Fi; α) κάρτα ήχου, β) ηχοσύστημα, γ) ασύρματο δίκτυο (το σωστό είναι το γ)!

Μετά το τεστ με τις ερωτήσεις για υπολογιστές, περνάμε στο typing. Μας δίνει ένα κείμενο, ανοίγουμε το word και ξεκινάμε να γράφουμε. Εκεί σάρωσα. Τελείωσα πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους!! Αφού τελειώνουμε και με αυτό ήρθε η ώρα για μία πρώτη δοκιμή στο τηλέφωνο.. Φοράμε ένας ένας ακουστικό με χειλόφωνο και δεχόμαστε κλήση ενός δήθεν πελάτη (άνθρωπος της εταιρείας ήταν). Σε εμένα μου έτυχε ότι ήταν πατέρας, ο γιος του πέρασε σε πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ήθελε να του πάρει λάπτοπ ελαφρύ για να μεταφέρεται εύκολα. Του έκανα 1-2 προτάσεις, συζητήσαμε λίγο κλπ (εννοείται ότι όλα τα χαρακτηριστικά των υπολογιστών και γενικά διαφόρων ειδών της εταιρείας τα είχα μπροστά μου).

Αυτό ήταν! Θα σε ειδοποιήσουμε σε 2 εβδομάδες, μου λέει η κυρία τάδε και με αποχαιρετά. Φεύγω, πάω στο κατάστημα Πλαίσιο που βρίσκεται δίπλα από τα κεντρικά γραφεία, παίρνω μία web καμερούλα και γυρνάω σπίτι.

Πριν από λίγο χτυπάει το κινητό μου: Ναι ο κύριος Καρακατσάνης; Από την Πλαίσιο τηλεφωνώ, θα μπορούσατε να έρθετε αύριο για μία συνέντευξη; Την τάδε ώρα, θα ζητήσετε την κυρία τάδε. Έτσι αύριο θα ξανανηφορίσω προς τα γραφεία.. Για να δούμε.. Θα με πάρουν ή όχι.. Πάντως γενικά το 2006 ξεκίνησε for me πολύ καλά γενικά….

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.