XBLOG logo @2x

Πειραιάς – Κιάτο με τον Προαστιακό

Πειραιάς - Κιάτο με τον ΠροαστιακόΑπό σήμερα ο Προαστιακός μας μεταφέρει από τον Πειραιά μέχρι το Κιάτο. Ως καθημερινός χρήστης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δε μπορώ παρά να χαίρομαι για άλλη μία επιλογή που υπάρχει για μετακίνηση εδώ και πολύ καιρό, τον Προαστιακό. Έτσι η επέκταση αυτή είναι σημαντική και για τον κόσμο που κατοικεί στο Κιάτο και τις γύρω περιοχές και μετακινείται συχνά στην Αθήνα, αλλά και για κόσμο που θέλει να επισκεφθεί το Κιάτο και κοντινές περιοχές για λόγους αναψυχής.

Η γραμμή είναι συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 17 διαβάσεις και 7 γέφυρες και τα τρένα του Προαστιακού μπορούν να κινηθούν σε αυτήν με ταχύτητα που φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η απόσταση Πειραιάς – Κιάτο καλύπτεται σε 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ από τις αρχές του 2008 θα διανύεται σε μία μόνο ώρα. Το μόνο αρνητικό σημείο κατά τη γνώμη μου είναι η συχνότητα των δρομολογίων, αφού πραγματοποιείται μόλις 1 δρομολόγιο την ώρα. Ο πρώτος συρμός από τον Πειραιά για το Κιάτο ξεκινάει στις 5:45 κάθε πρωί και στις 5:22 από το Κιάτο για τον Πειραιά, ενώ ο τελευταίος συρμός από Πειραιά για Κιάτο ξεκινάει στις 22:38 και από Κιάτο για Πειραιά στις 22:22.

Τέλος το εισιτήριο για τη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο κοστίζει 8 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να κινηθούν προς το αεροδρόμιο θα πληρώσουν εισιτήριο αξίας 10 ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.