XBLOG logo @2x

Παραγωγή 40 εκατ. SLR φωτογραφικών μηχανών από την Canon

Την συνολική παραγωγή περισσότερων από 40 εκατομμύρια φωτογραφικών μηχανών SLR της σειράς EOS [ψηφιακών και αναλογικών] ανακοίνωσε η Canon… Η σειρά EOS παρουσιάστηκε στην αγορά ως ένα εντελώς νέο σύστημα AF SLR φωτογραφικών μηχανών το οποίο, ενσωματώνοντας την πρώτη παγκοσμίως ηλεκτρονική βάση φακών (άρμοση), προσέφερε ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό έλεγχο σε ολόκληρο το σύστημα της μηχανής.

Η υψηλή ταχύτητα και οι εύχρηστες δυνατότητες της σειράς αυτής συνέχισαν να εξελίσσονται διαρκώς από τότε, οδηγώντας στην παραγωγή καινοτόμων μοντέλων, όπως η πρώτη επαγγελματική EOS-1 το 1989 και η μικρού μεγέθους EOS 500 το 1993, αμφότερες οι οποίες βοήθησαν στο να γίνει η Canon ακόμα πιο δημοφιλής στους φωτογράφους, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας τους.

Η σειρά EOS -ακρωνύμιο για τη φράση «Electro Optical System», αλλά  και όνομα της θεότητας Αυγής (Ηώς) της Αρχαίας Ελλάδας- παρουσιάστηκε στην αγορά το 1987. Από τότε, στο σύστημα αυτό εφαρμόστηκε σειρά καινοτόμων τεχνολογικών αναβαθμίσεων.

Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε σε ανάλογη αύξηση της παραγωγής, η οποία τελικά ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων 20 εκατομμυρίων ψηφιακών μοντέλων EOS. Ταυτόχρονα, επετεύχθη και η ταχύτερη παραγωγή στην ιστορία της σειράς EOS:

  • Το 1987, κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της πόλης Fukushima, στην Ιαπωνία, η EOS 650, η πρώτη φωτογραφική μηχανή SLR της σειράς EOS.
  • Μέχρι το 1997, η παραγωγή των φωτογραφικών μηχανών της σειράς EOS είχε ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια – και αυτό σε δέκα μόλις χρόνια.
  • Το 2003, επετεύχθη η παραγωγή 20 εκατομμυρίων φωτογραφικών μηχανών της σειράς EOS, που σημαίνει ότι η παραγωγή, σε έξι μόλις χρόνια, διπλασιάστηκε.
  • Το Δεκέμβριο του 2007, στα 20χρονα γενέθλια της σειράς EOS, η παραγωγή των φωτογραφικών μηχανών SLR ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την παραγωγή των 20 εκατομμυρίων.
  • Τον Απρίλιο του 2010, η Canon παρήγαγε 40 εκατομμύρια φωτογραφικές μηχανές, φτάνοντας από τα 30 στα 40 εκατομμύρια σε μόλις δύο χρόνια και τέσσερις μήνες.

Μετά το λανσάρισμα της EOS D30 το 2000, η Canon ανέπτυξε σειρά εξελιγμένων τεχνολογιών, με πυξίδα τη φιλοδοξία της εταιρείας να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Σε αυτές τις τεχνολογίες συμπεριλαμβάνονταν οι αποκλειστικοί αισθητήρες CMOS, οι υψηλής απόδοσης επεξεργαστές ψηφιακής εικόνας DIGIC και η διευρυμένη γκάμα φακών EF.

H Canon πραγματοποίησε το 2009 ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στην παραγωγή φακών. Η εταιρία ολοκλήρωσε την παραγωγή 50 εκατομμυρίων φακών EF, ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης του συγκεκριμένου προϊόντος, κατασκευάζοντας έτσι 10 εκατομμύρια φακούς σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, η Canon διεύρυνε περισσότερο τη Σειρά EOS, λανσάροντας την EOS 550D, μια επαναστατική ψηφιακή SLR μηχανή ευρείας κατανάλωσης με αισθητήρα CMOS 18 megapixel, αυξημένο εύρος ρυθμίσεων ISO και δυνατότητα λήψης Full HD.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.