XBLOG logo @2x

Παναθηναϊκός: Έσπασε το αήττητο της Ρόμα, 3-2 στο ΟΑΚΑ

Απίστευτο φινάλε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει άλλον ένα ευρωπαϊκό αγώνα, κόντρα στην Ρόμα αυτή τη φορά, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τον επαναληπτικό αγώνα την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας έζησαν συγκλονιστικές ανατροπές.

Ο Παναθηναϊκός που μπήκε σχετικά διστακτικός στο γήπεδο είδε τα δοκάρια του να τρέμουν στο 14ο λεπτό, για να έρθει και το γκολ λίγα λεπτά αργότερα από τον Βούτσινιτς (29′). Με το σκορ αυτό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, μέχρι που ο νεοεισελθών Σαλπιγγίδης ισοφάρησε για τους “πράσινους” στο 67′, προκαλώντας κυριολεκτικά ντελίριο στις εξέδρες. Ενώ, όμως, οι φίλαθλοι που Παναθηναϊκού ζητούσαν άλλο ένα γκολ, αυτό ήρθε… αλλά από την αντίπαλη ομάδα. Το επιπόλαιο πέναλτυ Σπυρόπουλου στον Τσέρτσι και η εύστοχη εκτέλεσή του από τον Πισάρο πάγωσαν το γήπεδο στο 81′.

ΠΑΟ-ΡΟΜΑ 3-2Δέκα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, ο κόσμος σηκώθηκε από τις κερκίδες, όμως η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ο Χριστοδουλόπουλος ισοφάρησε σε 2-2 στο 84′, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον επέλεξε. Το παιχνίδι σφραγίστηκε με ένα απίθανο γκολ του Σισέ, ο οποίος έκανε το 3-2 στο 89′ και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους για την τεράστια αυτή ανατροπή.

Απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, που παρέμενε αήττητη από τις 28 Οκτωβρίου, ο  Παναθηναϊκός μπόρεσε να σταθεί επάξια και να την υποχρεώσει στην πρώτη της ήττα.

Στους καλύτερους της  βραδιάς συγκαταλέγονται ο Σιμάο, που υπήρξε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στον ανασταλτικό τομέα και γενικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και οι Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος που ήταν πολύ γρήγοροι για την άμυνα της Ρόμα και αλλάξαν την ροή του παιχνιδιού. Αδύναμοι κρίκοι ο Νίνης, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Ρίισε στις επελάσεις του και ο ασταθής Καντέ, που απλά υπενθύμισε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού.

Το σκορ αυτό φυσικά δεν εξασφαλίζει την πρόκριση, γι΄αυτό και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην αιώνια πόλη, όπου ο Παναθηναϊκός στις 25 Φεβρουαρίου θα μονομαχήσει με την Ρόμα, για την είσοδο στους 16 της Europa League.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας. Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (64′ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Λέτο (85′ Μαρίνος), Νίνης (84′ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

AS Roma: Ζούλιο Σέρτζιο (40′ Ντόνι), Ζουάν, Πιζάρο, Βούτσινιτς (70′ Μενέζ), Ταντέϊ (75′ Τσέρτσι), Μότα, Ντε Ρόσι, Ριίσε, Μπαπτίστα, Μπουρντίσο, Μπρίγκι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.