XBLOG logo @2x

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Χθες ήταν η Παγκόσμια Hμέρα Kατά των Nαρκωτικών, μιας μάστιγας που στέλνει πολύ κόσμο κάθε χρόνο στο θάνατο. Μένω πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, οπότε περνώντας πολύ συχνά και διάφορες ώρες από Ομόνοια και γύρω περιοχές βλέπω πολλούς ναρκωμανείς από κοντά. Αρκετούς επίσης βλέπω στα τρένα και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, θυμάμαι μάλιστα έναν που τον πετύχαινα για καιρό και έλεγε ότι μάζευε λεφτά για να πάει να δει τη μαμά του σε ένα νησί.

Δε ξέρω τι κάνει το κράτος και οι διάφορες οργανώσεις για το θέμα αυτό, αλλά νομίζω ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα. Μία φίλη που τελειώνει ιατρικά εργαστήρια στο ΤΕΙ Αθήνας συμμετέχει σε μία οργάνωση γιατρών, όπου 1-2 φορές τη βδομάδα πηγαίνουν με ένα βανάκι στην Ομόνοια και δίνουν καθαρές σύριγγες στους χρήστες ναρκωτικών, αρκεί εκείνοι να τους επιστρέψουν τις χρησιμοποιημένες. Έτσι τουλάχιστον αποτρέπεται η μετάδοση νοσημάτων, όπως Aids κλπ, ενώ αν θέλουν οι χρήστες τους κάνουν και εξέταση αίματος και παίρνουν τα αποτελέσματα μία εβδμάδα μετά.

Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η οικογένεια. Μην αφήνετε το παιδί σας στον κόσμο του, ασχοληθείτε μαζί του, πολλοί πέφτουν στα ναρκωτικά βρισκόμενοι σε καταστάσεις αδυναμίας, κάποιας αποτυχίας κλπ.. Προλάβετέ το!!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.