XBLOG logo @2x

Πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός, 3-0 τη Σπάρτα Πράγας

Panathinaikos FC 1908

Σχετικά άνετα ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-0, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση των play off του Champions League. Το σκορ άνοιξε ο Σαριέγκι με κεφαλιά στο 45′, ο Κατσουράνης με πλασέ στο 54′ διπλασίασε τα τέρματα για τους πράσινους, ενώ το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 89′ με γκολ του Σαλπιγγίδη. Όλα τα μάτια τώρα είναι στραμμένα στην κλήρωση της Παρασκευής 7 Αυγούστου, όπου ο Παναθηναϊκός θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του, όπου και θα δώσει ακόμα μία μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Λέτο (74′ Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78′ Γκάμπριελ)

Σπάρτα Πράγας (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βίλφριντ (69′ Προυντνίκοφ), Κούζνιρ, Ζέμαν (58′ Κάντλετς), Βάτσεκ, Χούσεκ (79′ Κάλουντα)

Τι γράφουν τα γνωστά αθλητικά sites

  • Sport24: Σ-Πάρτα να μη στα χρωστάω
    Άλλαξε ο Παναθηναϊκός και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση με πολύ πιο εύκολο τρόπο από ότι δείχνει το τελικό 3-0 με την Σπάρτα Πράγας. Οι πράσινοι με Κατσουράνη, Σαριέγκι και Λέτο στην ενδεκάδα ανέτρεψαν το 3-1 του πρώτου αγώνα με σκόρερ του δύο πρώτους και τον συνήθη ύποπτο Σαλπιγγίδη. Ο Σαριέγκι άνοιξε το σκορ στο 45′ με κεφαλιά, στο 54′ ο Κατσουράνης με πλασέ πέτυχε το 2-0 και στο 89′ ο Σαλπιγγίδης από πολύ κοντά “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού.
  • Sportnet: Σπαρταριστή πρόκριση
    Ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος του και με το 3-0 επί της Σπάρτα Πράγας θα δει το όνομά του στην κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν, για τα πλέι-οφ του Champions League! Με κορυφαίους τους Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη, που σκόραραν το δεύτερο (54′) και τρίτο γκολ (89′) αντίστοιχα και τον Σαριέγκι να ανοίγει το δρόμο στο 45′, το Τριφύλλι ξεπέρασε το εμπόδιο των Τσέχων, έστω και με καρδιοχτύπια στο φινάλε.
  • Sportaction: Αφεντικό…
    Ο Παναθηναϊκός έβαλε και πάλι τα πράγματα στην θέση τους. Οι «πράσινοι» έδειξαν στην Σπάρτα Πράγας γιατί ήταν το φαβορί για την πρόκριση καθώς την νίκησαν με 3-0 ανατρέποντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα. Σκόρερ οι Σαριέγκι στο45′, Κατσουράνης στο 54′ και Σαλπιγγίδης στο 89′.

Οι δηλώσεις μετά τον αγώνα

  • Νίκος Πατέρας (πρόεδρος ΠΑΕ Παναθηναϊκός): «Στην Πράγα κάναμε τα εύκολα δύσκολα, δεν εκτιμήσαμε τον αντίπαλο και έτσι βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση σήμερα να αποδείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα κέρδισαν τη χαμένη τους αξιοπιστία. Ελπίζουμε ό,τι καλύτερο στον επόμενο γύρο. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Είχε ψυχή και τσαμπουκά η ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και μας στήριξε».
  • Κώστας Κατσουράνης (παίκτης ΠΑΟ): «Το σημαντικό είναι ότι πήραμε την πρόκριση. Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλές παγίδες, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, όπως και ο αντίπαλος. Μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα είναι δύσκολο να προκριθείς, αλλά δώσαμε σήμερα κάτι παραπάνω και με τη βοήθεια του κόσμου πήραμε την πρόκριση. Βάλαμε και το γκολ σε καίριο σημείο στο πρώτο ημίχρονο, γιατί άλλο 0-0 και άλλο 1-0 στο ημίχρονο. Κάθε μέρα που περνάει μετά από κάθε προπόνηση είναι σημαντική, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο και αποκτάμε καλύτερο ρυθμό».
  • Χενκ Τεν Κάτε (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας και περισσότερο για τη χαρά που προσφέραμε στους φιλάθλους μας. Οι παίκτες μας μίλησαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είμαι ένας επιζών, είμαι ένας νικητής. Ευχαριστώ πολύ».
  • Γιώργος Καραγκούνης (παίκτης ΠΑΟ): «Πήραμε μεγάλη πρόκριση κάνοντας μία μεγάλη ανατροπή. Για να γυρίσεις ένα σκορ 3-1 απαιτείται μεγάλη καρδιά και την είχαμε όλοι σήμερα. Θέλαμε πολύ την πρόκριση. Είμαστε ομάδα με νέα πρόσωπα και μάλιστα πολλοί παίζαμε και πρώτη φορά μαζί. Υποτιμήσαμε λίγο το πρώτο παιχνίδι, αλλά ευτυχώς σήμερα πήγαν όλα καλά. Είχαμε μεγάλη θέληση και πιέσαμε πολύ τη Σπάρτα από το πρώτο λεπτό. Αποδείξαμε πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε μια τέτοια εποχή που λείπουν όλοι από την Αθήνα. Ο κόπος τους δεν πήγε χαμένος».
  • Μάρτιν Χάσεκ (βοηθός του προπονητή της Σπάρτα Πράγας, Γιόζεφ Χόβανετς): «Μπήκαμε στον αγώνα με προβάδισμα 3-1 από Πράγα. Αναγνωρίζαμε τις επιθετικές αρετές του αντιπάλου και, σε σχέση με την Πράγα, είχαμε παράταξη 4-5-1, λόγω και του ότι ο επιθετικός μας ο Χόλεντα, ήταν τραυματίας. Παίζαμε με δίδυμο Χόλεντα, Βίλφριντ. Άλλο ζεύγος δεν είχαμε δοκιμάσει αρκετά και εκείνο με τον Προυντνίκοβ μέσα δεν πήγε καλά στο ματς με την Μποέμιανς. Στο πρώτο ημίχρονο, μετά την αρχική πίεση του Παναθηναϊκού, ανεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε και ένα καλό σουτ από τον Πάτρικ Μπέργκερ. Στο τελευταίο τέταρτο είχαμε και πάλι πίεση που κορυφώθηκε στο φινάλε με το γκολ στο 45′, που για μένα είναι σ΄ένα πολύ καθοριστικό σημείο. Αν στο 45′ εκτελεί στημένη φάση ο αντίπαλος, πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση 100% στο παιχνίδι. Δεν μπορείς σε όλους τους αγώνες να έχεις διαθέσιμους όλους τους παίκτες σου, γι’ αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.