XBLOG logo @2x

Πέθανε 29χρονος επειδή άργησε το ασθενοφόρο λόγω της απεργίας

Ασθενοφόρο

Δε γνωρίζω από πόσα άτομα αποτελείται το “προσωπικό ασφαλείας” του ΕΚΑΒ στις γενικές απεργίες, όπως σήμερα, μία ζωή πάντως χάθηκε όπως φαίνεται εξαιτίας της απεργίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει πάρα πολύ η διακομιδή του άτυχου 29χρονου.

Σύμφωνα με το zougla.gr, αστυνομικοί είδαν τον 29χρονο να κάθεται σε ένα παγκάκι στις 12 το μεσημέρι στην Καλλίπολη. Φαινόταν ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, γι΄αυτό του έδωσαν νερό και κάλεσαν ασθενοφόρο. Η ώρα περνούσε, το ασθενοφόρο δεν φαινόταν πουθενά και η κατάσταση του 29χρονου χειροτέρευε.

Το ασθενοφόρο έφτασε 3 ώρες μετά, ο άτυχος 29χρονος όμως έσβησε, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε το ασθενοφόρο ή αν πέθανε κατά την μεταφορά του.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Καλλίπολης, ενώ, με απόφαση του εισαγγελέα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ υποστηρίζει ότι το ασθενοφόρο χρειάστηκε 1 ώρα και 45 λεπτά να φτάσει στον τόπο του συμβάντος και αποδίδει την καθυστέρηση στην απεργία, το μειωμένο προσωπικό και τα λίγα ασθενοφόρα.

Αν στην Αττική υπήρχαν σήμερα τόσα λίγα ασθενοφόρα, που χρειάστηκε τόση ώρα για να πάει ένα ασθενοφόρο στην Καλλίπολη, τι γίνεται στην επαρχία;

Θα μας πει κανείς απ΄το ΕΚΑΒ πόσα άτομα αποτελούσαν σήμερα το προσωπικό ασφαλείας και πόσα ασθενοφόρα είχαν στη διάθεσή τους;

Είναι ντροπή ρε γαμώτο, να χάνεται μία ανθρώπινη ζωή και η αιτιολογία να είναι η απεργία!

[photo by webwalkerblog]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.