XBLOG logo @2x

Ο Παναγιώτης με τα πράσινα All Star

Ο karpidis από το Πολιτικό blog επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τον Παναγιώτη με τα πράσινα All Star, ο οποίος ανέφερε τις κατηγορίες που του προσάπτουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον κατηγορούν για κατοχή εκρηκτικών υλών, τη στιγμή που ούτε πάνω του βρέθηκε κάτι ούτε σπίτι του και ότι όλα βασίζονται στην κατάθεση ενός αστυνομικού.

Η υπόθεσή του εκδικάζεται την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, στο Μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι Κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), Κατασκευή εκρηκτικών βομβών (κακούργημα), Έκρηξη (κακούργημα), Διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας (κακούργημα) και Διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα).

Για όσους δεν γνωρίζουν, αντιγράφω από το blog του:

Ο Παναγιώτης συνελήφθη στις 5/5/2007 με κατηγορίες συμμετοχής σε επεισόδια που λάμβαναν χώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης. Η σύλληψή του έγινε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου αρκετές ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων.

Για μας πραγματική αιτία της σύλληψής του αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Παναγιώτης είχε συλληφθεί ξανά, άδικα όμως, καθώς στη δίκη κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος μαζί με άλλους 48. Η τότε σύλληψή του έγινε στην πανελλαδική πορεία στις 8/3/2007, ενώ ασκούσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να διαδηλώνει (άρθρο 11 Συντάγματος της Ελλάδος) υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (η οποία κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελλάδος), σύμφωνα με αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το post στο politikoblog.gr, όπου ο karpidis προβληματίζεται για την “καταστολή κάθε φωνής αντίδρασης”.

[photo by JasonRogers]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.