XBLOG logo @2x

Ο ανεγκέφαλος αστυνομικός, οι μετανάστες και οι καταστροφές

Κοράνι

Περίμενα καιρό ότι κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι τέτοιο… Κάποιο περιστατικό δηλαδή που θα έβγαζε στους δρόμους χιλιάδες εξαγριωμένους μετανάστες. Το “τσαφ” αυτό έγινε όπως όλα δείχνουν από έναν αστυνομικό. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί προχθές το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια, ένας αστυνομικός έσκισε το Κοράνι ενός Ιρακινού μετανάστη.

Την επόμενη μέρα 2.000 – 3.000 μετανάστες συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν πορεία από τα Πατήσια στην Ομόνοια. Στην διαδρομή και ενώ βρίσκονταν στην Πατησίων στο ύψος της Πλατείας Αμερικής, έσπασαν αυτοκίνητα, τζαμαρίες αυτοκινήτων και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Έτυχε να βρίσκομαι εκεί κοντά και τράβηξα μερικές φωτογραφίες.

Σήμερα πραγματοποίησαν νέα πορεία πάλι από τον Άγιο Παντελεήμονα προς το κέντρο της Αθήνας. Ξανά είχαμε καταστροφές αυτοκινήτων, καταστημάτων και συγκρούσεις με την αστυνομία. Γύρω στις 8:00 το βράδυ διέσχισα όλη την Γ΄Σεπτεμβρίου και είδα ότι από την Ομόνοια μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα το 95% των σταθμευμένων αυτοκινήτων ήταν σπασμένα.

Δεν είναι ό,τι καλύτερο να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου μέσα στο κέντρο της Αθήνας και μετά να πηγαίνεις να το πάρεις να φύγεις και να το βρίσκεις σπασμένο. Ακόμα χειρότερο είναι να σκίζεις κάτι στο οποίο πιστεύει ο άλλος. Είτε ήταν το Κοράνι, είτε ήταν ένα τσοντοπεριοδικό, κανένας δεν είχε το δικαίωμα να το σκίσει. Κάντου έλεγχο, δες αν έχει πάνω του όπλο, ναρκωτικά ή κάτι άλλο απαγορευμένο, αλλά το Κοράνι με ποιο δικαίωμα να το σκίσεις;

Κοράνι

Για να δούμε τι αποτελέσματα θα φέρει η έρευνα που έχει διαταχθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το περιστατικό, από όπου έχει εκδοθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 21-05-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 00.10 ώρα της 21-05-09 καταγγέλθηκε στο Α.Τ Αγ. Παντελεήμονα από αλλοδαπό υπήκοο Ιράκ, ότι την 20.45 ώρα της 20-05-2009 σε αστυνομικό έλεγχο που υπεβλήθη στην πλατεία Αγ. Νικολάου, ένστολος αστυνομικός αφαίρεσε και έσκισε έντυπο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο ήταν απόσπασμα του Κορανίου.

Από την Υπηρεσία μας για την διακρίβωση της καταγγελίας, έχει διαταχθεί έρευνα και σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες, θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.