XBLOG logo @2x

Οι φωτογραφίες μου στο Flickr κάνουν κακό στην Αθήνα

Σήμερα είδα στο inbox του flickr το παραπάνω μήνυμα. Κάποιος με “κατηγορεί” ότι δυσφημίζω την Αθήνα με κάποιες φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο flickr όταν έκαναν απεργία οι υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα η Αθήνα να είναι μία απέραντη σκουπιδούπολη.

Συγκεκριμένα ο φίλος που μου έστειλε το μήνυμα με ενημέρωσε κιόλας ότι αν κάνει αναζήτηση κάποιος στο flickr για “Αθήνα“, έχοντας τικαρισμένη την επιλογή για φωτογραφίες με άδεια Creative Commons, οι πρώτες φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι αυτές που έχω ανεβάσει εγώ με τα σκουπίδια, κάτι που δε γνώριζα.

Λυπάμαι, αλλά αυτές τις εικόνες αντίκρισα στην πόλη που ζω και κινούμαι καθημερινά και αυτές φωτογράφισα. Όπως έχω φωτογραφίσει τον Παρθενώνα, έτσι φωτογράφισα και τα σκουπίδια, κάτι που ίσως ξανακάνω, αν αντικρίσω τέτοια κατάσταση ξανά.

Ευτυχώς που στην αναζήτηση με τη λέξη “Athens” για φωτογραφίες με Creative Commons βγαίνουν φωτογραφίες με τον Παρθενώνα. Άλλωστε νομίζω ότι οι τουρίστες από άλλες χώρες που θα θελήσουν να δουν φωτογραφίες από την Αθήνα δε θα κάνουν αναζήτηση στα ελληνικά, αλλά στα αγγλικά ή σε άλλες γλώσσες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.