XBLOG logo @2x

Οι νέες διαδικτυακές υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών

Σήμερα το πρωί στις 10:00 βρέθηκα στην αίθουσα Grand Ballroom του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία” για την παρουσίαση των νέων διαδικτυακών υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είπε εν τάχει κάποια πράγματα και έφυγε κατευθείαν για το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Την εκτενή παρουσίαση των νέων διαδικτυακών υπηρεσιών “Agora” και “Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων”, τις οποίες συναντάμε στα agora.mfa.gr και aidfunding.mfa.gr αντίστοιχα, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ως δύο σημαντικά εργαλεία πληροφόρησης, που θα φέρουν τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες πιο κοντά στις διεθνείς αγορές.

Στόχος της πύλης “Agora”, που ετοιμάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ., είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για πρόμηθειες, προσφορές, εκθέσεις, έρευνες και επιχειρηματικές αποστολές. Κάθε μήνα στο agora.mfa.gr θα προστίθενται περισσότερες από 1200 νέες πληροφορίες από τα 60 διαφορετικά Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υπαλλήλων που υπάρχουν σε 50 χώρες.

Η “Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων” προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα διεθνών οργανισμών. Η πύλη λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΕΞ. και περιέχει προκηρύξεις διαγωνισμών, πληροφορίες για εκπαιδευτικά σεμινάρια, ηλεκτρονικές φόρμες αναζήτησης εταίρων κτλ.

Να σημειώσω ότι μου έκαναν τρομερά κακή εντύπωση οι παρουσιάσεις που ετοιμάστηκαν για τις ανάγκες της σημερινής εκδήλωσης και προβλήθηκαν από τον βιντεοπροβολέα. Ήταν φτιαγμένες με γραμματοσειρά “Times New Roman” και χρωματικά ήταν αρκετά σκούρες, μου φάνηκαν πολύ πρόχειρα φτιαγμένες!

Στην αίθουσα “Grand Ballroom” του ξενοδοχείου που έγινε η παρουσίαση είδα αρκετό κόσμο που μάλλον δεν ήξερε που βρίσκεται ή ακόμα καλύτερα δεν ήξεραν τι ώρα βγήκαν. Δεν εξηγούνται αλλιώς μερικές ανεκδιήγητες εμφανίσεις κάποιων κυριών που ήταν ντυμένες λες και πήγαιναν στα μπουζούκια! 😛

Έξω από την αίθουσα που έγινε η παρουσίαση των νέων διαδικτυακών υπηρεσιών μοιράζονταν USB φλασάκια χωρητικότητας 2 GB και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Γυρνώντας σπίτι, όπου και δοκίμασα το φλασάκι είδα ότι ήταν άδειο. Σε αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποθηκεύσει τις παρουσιάσεις που προβλήθηκαν και γενικά σχετικό υλικό.

Αυτά από την εκδήλωση, ακολουθούν φωτογραφίες. Ολόκληρο το φωτογραφικό υλικό μπορείτε να το δείτε στο flickr μου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.