XBLOG logo @2x

Οικονομία στο ρεύμα λέει η ΔΕΗ

Οικονομία στο ρεύμα λέει η ΔΕΗΤα παρακάτω είναι από χθεσινό δελτίο τύπου της ΔΕΗ και έχει να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος αυτές τις μέρες του κάυσωνα, όπου ολόκληρο το σύστημα της ΔΕΗ δοκιμάζεται έντονα:

Τις ημέρες αυτές με τις παρατεταμένα ακραίες κλιματολογικές συνθήκες δοκιμάζεται πολύ σκληρά ολόκληρο το σύστημα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέχρι σήμερα, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού, όλα τα συστήματα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. έχουν ανταποκριθεί ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Επειδή όμως ο καύσωνας αναμένεται να επιδεινωθεί, και μετά το Σαββατοκύριακο η φόρτιση ολόκληρου του συστήματος προβλέπεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο από την προηγούμενη εβδομάδα, ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, η ΔΕΗ παρακαλεί όλους τους καταναλωτές – ιδιαίτερα τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής – να κάνουν λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών τους συσκευών και να αποφεύγουν την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση όλων των ηλεκτρικών συσκευών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής 11πμ – 3μμ, έως ότου υποχωρήσουν αυτές οι ακραίες συνθήκες, για την καλλίτερη εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών της χώρας.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι γιατί πάντα σε τέτοιες καταστάσεις ζητούν λελογισμένη χρήση ρεύματος από τους απλούς καταναλωτές; Γιατί μία φορά δεν έχουν βγει να πουν να μειώσουν λίγο ή και εντελώς την κατανάλωση ρεύματος για κάποιες ώρες την ημέρα οι μεγάλες βιομηχανίες; Εκείνες είναι που καταναλώνουν σίγουρα πολύ περισσότερο ρεύμα από τα νοικοκυριά! Γιατί ΔΕΗ;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.