XBLOG logo @2x

Νοθεία στις εκλογές (;)

Παρακολούθησα χθες την εκπομπή Ζούγκλα με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Κεντρικό της θέμα ήταν μία έρευνα που έκανε η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, από την οποία προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος.

Πιο συγκεκριμένα παρουσίασε αποτελέσματα από κάποια εκλογικά τμήματα, όπου για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει 120 ψήφους και υποψήφιος της ΝΔ στο ίδιο τμήμα είχε πάρει 720 σταυρούς, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε μπορεί να συμβεί μόνο αν παρέμβει κάποιο.. χέρι και προσθέσει σταυρούς σε κάποια ψηφοδέλτια.

Παρουσίασε ακόμη λίστα από το Πρωτοδικείο με επίσημα αποτελέσματα εκλογικών τμήματος της Λιβαδειάς, στην οποία φαίνεται σε κάθε σελίδα να ξεκινάει το μέτρημα σταυρών ενός υποψήφιου βουλευτή από την αρχή. Δηλαδή στην πρώτη σελίδα να έχει ο υποψήφιος άθροισμα 1.750 σταυρούς από πχ 30 εκλογικά τμήματα και στην επόμενη σελίδα, ενώ η καταμέτρηση θα έπρεπε να ξεκινάει από το 1.750 ξεκινούσε από το μηδέν!

Παρουσιάστηκε επίσης μαρτυρία μέλους εφορευτικής επιτροπής, το οποίο υποστηρίζει ότι κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων υπήρχε κομματικός αντιπρόσωπος, ο οποίος φρόντιζε σε κάποια ψηφοδέλτια να.. προσθέτει σταυρούς σε “δικούς του” υποψήφιους. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα. Έριξα μία γρήγορη ματιά σε εφημερίδες και portals μήπως υπάρχει κάποια αναφορά ή εξέλιξη σχετικά με το θέμα, αλλά δε βρήκα κάτι. Επιβάλλεται νομίζω η άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για έρευνα του ζητήματος, αν και πολύ φοβάμαι ότι τώρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι υπαίτιοι, καθώς και να διορθωθούν τα.. παραποιημένα αποτελέσματα.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.