XBLOG logo @2x

Νέο Honda Civic Type-R Mugen

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού Χοντάκηδες! Η Mugen φέρνει στην Ευρώπη την ειδική έκδοση του Civic hatchback στα πρότυπα του JDM Civic Mugen RR Sedan. Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες χώρες θα πατήσει τους τροχούς του το θηρίο της Honda, η ίδια η Mugen αναφέρεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως “UK Version”.

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν ότι θα βασίζεται στο Mugen RR Sedan της ιαπωνικής αγοράς, τότε θα πρέπει να περιμένουμε τον 2λιτρο i-VTEC να αποδίδει 240 ίππους οι οποίοι θα περνούν στον δρόμο μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ) όπως αυτό της έκδοσης Civic Type-R White Championship.

Ελαστικά, αναρτήσεις και φρένα θα υποστούν βελτιώσεις ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αγωνιστικά καθίσματα Recaro (πάντως  ακόμα και αυτά του “απλού” Type-R είναι εξαιρετικά).

Μην απορήσετε πάντως, αν το Type-R Mugen, το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη προς τα τέλη του καλοκαιριού, έχει υποστεί περικοπές στον τομέα του εξοπλισμού για περιορισμό του βάρους προς όφελος όχι τόσο των επιδόσεων αλλά της απόλυτης σπορ αίσθησης.

Honda Civic Type-R Mugen

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.