XBLOG logo @2x

Νέο Ford Ka από 8.995 ευρώ

Δώδεκα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου Ka, η Ford γυρίζει σελίδα για το μικρότερο μοντέλο της, προτάσσοντας το νεανικό design.

Tο αμάξωμα του μοντέλου ξεχωρίζει για τον σαφέστατα πιο δυναμικό σχεδιασμό, χάρη στις έντονες καμπύλες και τα μεγάλα, σχιστώδους σχήματος φωτιστικά εμπρός, χωρίς ωστόσο να έχει εξαφανιστεί εντελώς το σχήμα του παλιού μοντέλου.

Κινητήρας

Το νέο αυτοκίνητο πόλης της εταιρείας εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, έναν Duratec στα 1.2 και έναν ντίζελ Duratorq στα 1.3 λίτρα, απόδοσης 69 και 75 ίππων αντίστοιχα.

Εξαιτίας του περιορισμένου βάρους (μόλις 940 κιλά για την έκδοση βενζίνης) το Ka κινείται αξιοπρεπώς εντός και εκτός πόλης.

Είναι φυσικό ότι τα 145 Nm του πετρελαιοκινητήρα, τα οποία μάλιστα αποδίδονται από τις 1.500 σ.α.λ., δεν αφήνουν περιθώρια σύγκρισης με τον οκταβάλβιδο βενζινοκινητήρα, η μέγιστη ροπή του οποίου μετά βίας ξεπερνά τα 100 Nm.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το κινητήριο σύνολο, το μικρό Ford εκμεταλλεύεται άριστα τη λιγοστή ισχύ που του παρέχεται, δίνοντας την εντύπωση ότι έχεις να κάνεις με ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερων διαστάσεων.

Ασφάλεια

Εκτός από τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, η Ford έδωσε και μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια που παρέχει το νέο Ka στους επιβάτες του.

Κατά την εξέλιξη του νέου Ka, δόθηκε στην ενεργητική ασφάλεια ίδια προτεραιότητα με την παθητική, με τη βοήθεια μιας ολοκληρωμένης σειράς συστημάτων πέδησης, ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας.

Ένα προηγμένο ABS τοποθετείται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Ka και συμπληρώνεται από ένα σύστημα Electronic Brake-force Distribution (EBD), που ελέγχει την κατανομή πέδησης στον πίσω άξονα για να διατηρήσει την ισορροπία του οχήματος και να αποτρέψει το μπλοκάρισμα των τροχών.

Επίσης για τη βελτίωση της ασφάλειας του αυτοκινήτου, υπάρχει προαιρετικά το ESP.

Εκδόσεις

Η βασική έκδοση εξοπλισμού Ambiente προσφέρεται μόνο με τον κινητήρα των 1.2 λίτρων, στην προαναφερόμενη τιμή, με λιτό εξοπλισμό που περιλαμβάνει 2 αερόσακους, ABS με EBD και υπολογιστή ταξιδίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι καμία έκδοση δεν φέρει στάνταρ περισσότερους αερόσακους, αν και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τους πλευρικούς με 350 ευρώ, ή πλευρικούς και αερόσακους κεφαλής με 550 ευρώ.

Το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού, Trend, τιμάται 9.785 ευρώ για το Ka 1.2 και 11.785 ευρώ για το μεγαλύτερο Ka 1.3. Εδώ πλέον συναντάμε αυτόματο κλιματισμό, ράδιο-CD με MP3 και θύρα AUX, καθώς επίσης και τη δυνατότητα τοποθέτησης ESP, με επιπρόσθετη χρέωση 600 ευρώ.

Τέλος, στην κορυφαία έκδοση Titanium το κόστος ανεβαίνει στα 10.750 και 12.750 ευρώ, για το Ka των 1.2 και 1.3 λίτρων αντίστοιχα. Ο πρόσθετος εξοπλισμός αυτής της έκδοσης περιλαμβάνει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος, προβολείς ομίχλης, αναβαθμισμένο υπολογιστή ταξιδίου και ηχοσύστημα με Bluetooth, voice control και θύρα USB και μεγαλύτερους τροχούς 15 ιντσών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.