XBLOG logo @2x

Νέο clubber.gr online!

Clubber.grΈχω γράψει κι άλλες φορές για το Clubber.gr. Είναι το project που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια και μερικούς μήνες ο φίλος μου ο Σωτήρης, αρχικά εντελώς για πλάκα. Στην πορεία μπήκα κι εγώ στο εγχείρημα και μετά και άλλα άτομα και σιγά-σιγά το πράγμα.. σοβάρεψε.

Το site από το ξεκίνημά του ήταν στατικό, δηλαδή δεν ήταν υλοποιημένο με κάποιο content management system, κάτι που σήμαινει ότι όσο ο όγκος δεδομένων αυξανόταν τόσο δυσκόλευε και η όλη διαχείρισή του. Events, φωτογραφικό υλικό, νέα, καταχωρίσεις DJs και clubs ήταν τα πρώτα sections του Clubber.gr.

Ώσπου φτάνουμε στο περυσινό καλοκαίρι, οπότε και η μορφή του Clubber.gr έπρεπε να αλλάξει ριζικά. Έτσι αποφασίσαμε να στείλουμε μία πρόταση συνεργασίας σε διάφορες εταιρείες web design & development. Επειδή διαθέσιμο budget δεν υπήρχε, η πρόταση συνεργασίας ήταν ότι η εταιρεία θα αναλάμβανε την ανακατασκευή του site και τη φιλοξενία του δωρεάν και σε αντάλλαγμα θα προβαλλόταν μέσα από τις σελίδες του Clubber.gr, ενώ θα είχε και μερίδιο από τα μελλοντικά έσοδα του site.

Φτιάξαμε λοιπόν ένα email και το στείλαμε σε αρκετές εταιρείες. Οι μισές από αυτές απάντησαν, άλλες θετικά, άλλες αρνητικά. Κάποιες φάνηκε ότι πραγματικά ήθελαν να ασχοληθούν με το project, ενώ κάποιες άλλες έκαναν μπαμ ότι κοιτούσαν μόνο να μας πασάρουν μερικές υπηρεσίες που δε χρειαζόμασταν και τίποτα άλλο.

Έτσι καταλήξαμε στη DCN Hellas.

Από την απάντηση που μας έστειλαν φάνηκε ότι πραγματικά κατάλαβαν την τρέλα μας, το πόσο γουστάραμε αυτό που κάναμε και το πόσο γουστάρουν και αυτοί να βοηθήσουν. Έτσι συναντηθήκαμε και από κοντά για να συζητήσουμε τα περαιτέρω. Τα βρήκαμε κι έτσι η συνεργασία ξεκίνησε. Το Clubber.gr υλοποιήθηκε με το Dengine, την πλατφόρμα αυτόματης διαχείρισης περιεχομένου που έχει κατασκευάσει εξ΄ ολοκλήρου η ομάδα της DCN Hellas και η οποία κυριολεκτικά είναι τόσο εύχρηστη που σου.. λύνει τα χέρια, δείτε περισσότερα για το Dengine εδώ.

Αρχικά ανέβηκαν και μερικά προσωρινά templates μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό που μας άρεσε πραγματικά. Το τελικό template του Clubber.gr ανέβηκε την προηγούμενη Κυριακή και από τα πρώτα screenshots που είδα από τους γραφίστες πριν ανέβει μου άρεσε πάρα πολύ, ελπίζω να αρέσει και σε εσάς!

Να αναφέρω και τις νέες δυνατότητες του Clubber.gr: Καταρχήν το portal πλέον είναι πλήρως διαδραστικό, δηλαδή ο χρήστης μπορεί να αφήσει σχόλια και παρατηρήσεις παντού. Μπείτε και σχολιάστε τα νέα που δημοσιεύονται, τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν κλπ.. Επίσης, μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας, επέστρεψε το forum συζητήσεων των clubbers. Τα μέλη ακόμα μπορούν, αν θέλουν, να δημιουργήσουν τα δικά τους φωτογραφικά άλμπουν και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους. Σύντομα θα κατασκευαστεί και μία εφαρμογή που θα επιτρέπει την “αυτόματη” συμμετοχή των μελών στις κληρώσεις. Μέχρι τώρα για να συμμετάσχει κάποιο μέλος στις κληρώσεις (για δωρεάν είσοδο σε events, dance συλλογές κλπ) πρέπει να στείλει email, ενώ σύντομα θα αρκεί να πατάει απλά ένα κουμπάκι για να δηλώσει συμμετοχή σε κάποια κλήρωση.

Αν έχετε λίγο χρόνο, περάστε μια βόλτα, ρίξτε μια ματιά και τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας για το νέο Clubber.gr είναι ευπρόσδεκτα. Μη ξεχάσω: RSS θα προστεθεί σύντομα, μου το έχουν ζητήσει αρκετοί και το έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.