XBLOG logo @2x

Νέο Audi R8 με 528 ίππους

Στις αρχές του επόμενου μήνα η Audi θα αποκαλύψει στην έκθεση του Ντιτρόιτ το ταχύτερο R8, που θα εξοπλίζεται με V10 κινητήρα. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων που τοποθετείται και στη Lamborghini Gallardo LP560-4 και αποδίδει 528 ίππους.

Ο ίδιος κινητήρας έχει τοποθετηθεί και στο R8 LMS GT3. Εκτός του μηχανικού συνόλου, τα νέα στοιχεία θα είναι τα φώτα τεχνολογίας LED που λειτουργούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νέος είναι και ο πίσω διαχύτης που προσφέρει περισσότερη αεροδυναμική άντωση (καλύτερη πρόσφυση), αλλά και διπλές εξατμίσεις οβάλ σχήματος. Η έκδοση με τον κινητήρα V10 διαθέτει και μαγνητική ανάρτηση, που έχουμε δει και στο Audi TTS.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι επιδόσεις είναι απλά καταιγιστικές. Τα 0-100 χλμ / ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 3,9″ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ / ώρα. Το νέο μοτέρ θα συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με το ημιαυτόματο R-tronic. Υπενθυμίζουμε πως το μικρότερο R8 εξοπλίζεται με V8 κινητήρα των 4,2 λίτρων ισχύος 420 ίππων.

Σε ότι έχει να κάνει με την τιμή, από το δεύτερο τέταρτο του 2009 η Audi θα πουλάει στη Γερμανία το R8 V10 έναντι € 142.400 και θα είναι διαθέσιμο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το ημιαυτόματο κιβώτιο R Tronic.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.