XBLOG logo @2x

Μικρές Αγγελίες online: Ένας μικρός χάρτης

Το post μου με τίτλο “Ποια ιστοσελίδα αγγελιών να διαλέξω” προκάλεσε πολλά σχόλιά σας και αρκετές διαφωνίες. Αυτή τη φορά θα σας δώσω τη δική μου αξιολόγηση με τα υπέρ και τα κατά της κάθε ιστοσελίδας.

Θα αναφερθώ μόνο σε ιστοσελίδες αγγελιών που έχουν κυρίως προϊόντα από δεύτερο χέρι και όχι γενικότερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο με σελίδες σαν το skroutz, emarket, 124sold, ricardo και άλλες, που παρουσιάζουν καινούρια προϊόντα από επαγγελματίες. Φυσικά αναμένω τα σχόλια και τις αντιδράσεις σας.

Οι ιστοσελίδες παρουσιάζονται με βάση τον αριθμό των αγγελιών τους…

  • Bigmarket.gr
    Με 21.000 αγγελίες το ελληνικό bigmarket.gr εμφανίζεται ως η πιο πλήρης ιστοσελίδα. Έχει καλή σχεδίαση και πλοήγηση, είναι γρήγορο, έχει τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, δεν απαιτεί εγγραφή, έχει πολλές επιλογές προβολής και πάρα πολλές αγγελίες, ειδικά για ακίνητα, αυτοκίνητα, μηχανές και εύρεση εργασίας. Στα αρνητικά του βρίσκω τις σχετικά πολλές διαφημίσεις (Google Ads και Banners) στις μέσα σελίδες και τη δυσκολία να βρεις τις αγγελίες του στο Google.
  • Slando.gr
    Με 11.000 αγγελίες η ιστοσελίδα είναι κομμάτι των ιστοσελίδων Slando που έχουν την έδρα τους στη Ρωσία. Η eBay κατέχει το 25% των slando. Εμφανίζεται πρώτο στις αναζητήσεις στο Google, αλλά δεν έχει καλή σχεδίαση και οι αγγελίες του φαίνεται να ανακυκλώνονται: ενώ φαίνονται καινούριες, στην ουσία είναι παλιές. Διαφημίσεις αρκετές, αλλά της Google μόνο.
  • Adoos.gr
    Το adoos.gr είναι μέρος ενός σχετικά μεγάλου διεθνούς δικτύου με έδρα την Αργεντινή. Γι΄αυτό στις διαφημίσεις google αναγράφουν τα παραπλανητικά 40.000 επισκέπτες/ημέρα, 2 εκατ. επισκέπτες κλπ. Στην ουσία έχει μικρή απήχηση και κατακλύζεται κυριολεκτικά από αγγελίες Νιγηριανών και άλλων Αφρικανών απατεώνων, ειδικά στα ηλεκτρονικά και τα κατοικίδια. Δεν το προτιμάμε.
  • Poulato.gr
    Στο ελληνικό poulato.gr μετρήσαμε 4.500 αγγελίες, από τις οποίες κάποιες λίγες είναι οι γνωστές απατεωνιές. Πολύ ψηλή θέση στο Google, έχει πολλές επιλογές προβολής και καλή παρουσίαση των φωτογραφιών. Έχει πάρα πολύ διαφήμιση της Google που το κάνει κουραστικό στην αναζήτηση. Classic homepage. Φαίνεται πολλοί να αντιγράφουν το Craig΄s list, εμάς δεν μας ενθουσιάζει.
  • Zklik.net
    2750 αγγελίες, από τις οποίες οι 1.000 αφορούν κατοικίδια που χαρίζονται. Ευχάριστη σχεδίαση, πολύ καλή από άποψη λειτουργικότητας, κρίμα που έχει τόσο λίγες αγγελίες.
  • Οsooso.gr
    2.000 αγγελίες, παρόμοια σχόλια με το zklik.net, αν και αισθητικά προτιμάμε το προηγούμενο.
  • 24net.gr
    1.600 αγγελίες, πολύ καλή σχεδίαση και λειτουργικότητα, λίγες όμως αγγελίες. Διαφημίσεις ανεκτές.
  • Adsfree.eu
    Ούτε η σχεδίασή του μας εμπνέει, ούτε οι 1.200 αγγελίες του μας ελκύουν.
  • Micromarket.gr
    Από τις καλές προσπάθειες που είχαν όμως μικρή απήχηση, περίπου σαν τις τέσσερις παραπάνω ιστοσελίδες. Περιέχει 550 αγγελίες.

Υπάρχουν πολλές άλλες σελίδες (findit, block, aggeliesfree, aggeliomania, bazaraki, aggeliaonline, yperaggelies, hellas-24, agelia, aggelies24, mikresaggelies.net, misitimi, poleitai, mikres-aggelies, aggeliesgr, aggeliagr, anaggelies κλπ) που θεωρούμε όμως ότι είτε έχουν πολύ μικρή απήχηση, είτε δεν μας ικανοποιούν αισθητικά ή λειτουργικά, είτε δεν τις ξέρουμε.

Στην αναζήτηση για “μικρές αγγελίες”, τέλος, να αναφέρουμε ότι το Google δίνει περισσότερα από 3.000.000 αποτελέσματα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.