XBLOG logo @2x

«Μην βάζετε τίποτα στο πρόσωπό σας που δεν μπορείτε να βάλετε στο στομάχι σας»

Guest blogged post από την Ειρήνη Αδαμοπούλου για τις φίλες του xblog.gr

Επιστροφή στη φύση! Αυτό είναι το σύνθημα της νέας εποχής και δεν ισχύει μόνο για τον τρόπο ζωής και τη διατροφή μας, αλλά και για τα καλλυντικά μας. Ήδη στα φαρμακεία κυκλοφορούν καλλυντικά προϊόντα με φυσικές πρώτες ύλες, βότανα, φρούτα, λαχανικά και βιταμίνες.

Μπορούμε να τα αγοράσουμε και να τα ακριβοπληρώσουμε και αυτή είναι η εύκολη λύση, γιατί όμως να μην τα φτιάξουμε μόνες μας; Οι βασικοί λόγοι για να κάνουμε κάτι τέτοιο…

  • Δεν περιέχουν χημικά συστατικά και συντηρητικά. Όλα τα υλικά προέρχονται από τη φύση και είναι φρέσκα
  • Έχουν μικρό κόστος και πολύ καλά αποτελέσματα
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία συνταγών για το πρόσωπο, τα μαλλιά, τα χέρια. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να παίξουμε με υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας και να φτιάξουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο
  • Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να έχουμε ποικιλία και να μην χρησιμοποιούμε την ίδια κρέμα τη στιγμή που το δέρμα μας και τα μαλλιά μας αλλάζουν. Δεν είναι μόνο πρακτικό, αλλά και οικονομικό το θέμα, όταν ανάλογα με τη διάθεση μας χρησιμοποιείται και το κατάλληλο μίγμα.

Για αρχή θα σας προτείνω μία μάσκα μήλου για το πρόσωπο, ενώ κατά καιρούς θα σας παρουσιάζω πολλά και διάφορα μίγματα για διαφορετικούς σκοπούς. Το μήλο, λοιπόν, είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Τονώνει τον οργανισμό και έχει θεραπευτικές ιδιότητες χάρη στα οξέα, τα μεταλλικά στοιχεία και τις βιταμίνες που περιέχει.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1μήλο
  • 1/2 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι

Τρίβετε το μήλο και το βράζετε με το γάλα για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό, προσθέστε κι άλλο αλεύρι, μέχρι να πάρετε ένα πηχτό μίγμα. Απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπό σας και το αφήνετε να στεγνώσει. Το αφαιρείτε ξεπλένοντας με ζεστό νερό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.