XBLOG logo @2x

Μετρό: Ξανά σε λειτουργία το τμήμα Εθνική Άμυνα – Αεροδρόμιο

Από σήμερα οι επιβάτες μπορούν και πάλι να χρησιμοποιούν τους συρμούς για να μετακινούνται στο τμήμα της γραμμής από τον σταθμό “Εθνική Άμυνα” μέχρι “Αεροδρόμιο”, τμήμα το οποίο ήταν εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετούς μήνες λόγω έργων. Στη διάθεση των επιβατών από σήμερα είναι και ο σταθμός “Νομισματοκοπείο”, ο πρώτος από τους τρεις νέους σταθμούς σε αυτό το τμήμα. Ο σταθμός “Χολαργός” θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό μέχρι το τέλος του 2009, ενώ ο σταθμός “Αγία Παρασκευή” θα λειτουργήσει στα μέσα του 2010.

Η απόσταση από το Νομισματοκοπείο έως το Σύνταγμα θα διανύεται πλέον σε 10 λεπτά, από τα 40 λεπτά που απαιτούνται αν επιλέξει κανείς να διανύσει την ίδια απόσταση με αυτοκίνητο σε ώρες αιχμής!

Στον επιφανειακό χώρο του σταθμού “Νομισματοκοπείο” κατασκευάστηκε επίσης ο μεγαλύτερος Σταθμός Μετεπιβίβασης του Μετρό από και προς τις λεωφορειακές γραμμές, ο οποίος θα λειτουργήσει σε 15 ημέρες, ώστε οι κάτοικοι των κοντινών δήμων να έχουν εύκολη πρόσβαση. Προς το τέλος του Σεπτεμβρίου θα δοθεί σε λειτουργία και ένας τριόροφος χώρος στάθμευσης 630 θέσεων αυτοκινήτων που κατασκευάστηκε στο σημείο εκείνο, για την εξυπηρέτηση των οδηγών που θα θελήσουν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους εκεί και να συνεχίζουν με το μετρό.

Προς το τέλος του 2009 θα είναι έτοιμοι και θα λειτουργήσουν οι σταθμοί “Περιστέρι” και “Ανθούπολη”, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμη η επέκταση προς το Χαϊδάρι, όπου κατασκευάζεται και χώρος στάθμευσης 385 αυτοκινήτων.

Λίγο αργότερα, στις αρχές του 2010, αναμένεται η ολοκλήρωση της επέκτασης από τον σταθμό “Άγιος Δημήτριος” προς “Ελληνικό”, με τους τρεις ενδιάμεσους σταθμούς “Ηλιούπολη”, “Άλιμος” και “Αργυρούπολη”.

[photo by Magitisa]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.