XBLOG logo @2x

Μειώνεται η στρατιωτική θητεία, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Στους 9 μήνες μειώνεται τελικά η θητεία στο στρατό ξηράς, με απόφαση που έλαβε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, όπου εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για μείωση της θητείας αλλά και των δαπανών που αφορούν στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων. Έτσι όσοι καταταγούν στον στρατό ξηράς με την ΕΣΣΟ Αυγούστου θα υπηρετήσουν 9 μήνες, όσοι κατετάγησαν τον Μάιο θα υπηρετήσουν 10 μήνες και όσοι κατετάγησαν τον Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 11 μήνες.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπηρετούν όλοι οι στρατεύσιμοι σε μονάδες της περιφέρειας, ενώ σταδιακά θα καταργηθεί η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Αξίζει να αναφερθεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν σταματήσει οι μετατάξεις στο ναυτικό και την αεροπορία.

Έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια από τότε που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεσμευόταν ότι θα μειώσει τη θητεία, για να το κάνει και πράξη τελικά. Μένει να δούμε πότε θα εκσυγχρονιστούν όλες οι μονάδες της χώρας μας, ενώ ακόμα καλύτερα πότε θα μειωθεί κι άλλο η θητεία έως ότου να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία εντελώς και να αποτελούν μόνο μόνιμοι οπλίτες την μάχιμη δύναμη της χώρας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.