XBLOG logo @2x

Λυσίας: Μαθητικός διαγωνισμός μέσω Internet

Σήμερα ξεκινάει ο 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λυσίας που διεξάγεται μέσω Internet και απευθύνεται σε όλη τη ελληνική μαθητική κοινότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας γνώση και ψυχαγωγία με τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας.

Οι ερωτήσεις του διαγωνισμού καλύπτουν ευρύ φάσμα γνώσεων, από τη σχολική ύλη μέχρι και την καθημερινή ζωή των παιδιών και φυσικά δεν απουσιάζουν οι σπαζοκεφαλιές και οι γρίφοι.

Διοργανωτές του Λυσία 2009, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, είναι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ο ΟΤΕ, η Microsoft, η Info-Quest και η ECDL, ενώ με το σύνθημα “Παίζω και Βοηθάω”, οι διοργανωτές προσφέρουν για κάθε συμμετοχή ένα ποσό για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, δίνοντας ένα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό Λυσίας 2009 έχουν όλοι οι Έλληνες μαθητές από την Ε΄Δημοτικού μέχρι και την Γ΄Λυκείου (10-18 ετών) που φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό (Απόδημος Ελληνισμός), ενώ η πρόσβαση των διαγωνιζόμενων στο Internet μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο (σπίτι, σχολείο, internet cafe).

Από τις 17 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2009 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.lysias.gr για να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία έγγραφης και συμμετοχής, τους κανόνες διεξαγωγής, καθώς και τα βραβεία για τους νικητές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.