XBLOG logo @2x

Λουκέτο στο cultureguide.gr

Το διάβασα σήμερα και δε μου άρεσε καθόλου. Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του cultureguide.gr, ενός δικτυακού τόπου που και τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας πρόβαλε και διακρίσεις είχε και στην τελική ήταν το πρώτο “επίσημο κρατικό” δικτυακό μέσο ενημέρωσης για τα πολιτιστικά δρώμενα. στην Ελλάδα.

Την απόφαση πήρε, όπως διάβασα στο in.gr, ο Μιχάλης Σιώψης (νέος πρόεδρος του ΟΠΕΠ), με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη. Μπράβο σας κύριοι, πάντα τέτοια.

Ανακοίνωση των δημοσιογράφων που εργάζονταν στο cultureguide.gr (οι οποίοι και μετά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του site απολύθηκαν): «Η σημερινή διοίκηση του ΟΠΕΠ, αλλά και σε μεγάλο βαθμό οι προ του 2004 διευθύνσεις, δεν έχει αντιληφθεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί τις απεριόριστες δυνατότητες του ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που είχε στα χέρια της. Κάποιοι φίλοι της ιδιώτες ίσως το γνωρίζουν καλύτερα».

Μάλιστα λοιπόν. Καλά καταλάβατε. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά διαδικτυακά, πηγαίνουμε πίσω ολοταχώς. Αντί να ενθαρρύνει η κυβέρνηση τέτοια εγχειρήματα, δίνει τη συγκατάθεσή της για το κλείσιμό τους. Χίλιες φορές να έκλειναν κάνα site (και υπάρχουν πολλά) κανενός κρατικού οργανισμού που έχει να ανανεωθεί μερικά χρόνια, παρά αυτό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.