XBLOG logo @2x

Λίγο πριν την κάλπη

Στις 7:00 το πρωί θα ανοίξουν σήμερα οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2009 και θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ. Οι πολίτες που θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το δικαίωμά τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν βάζουν σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια.

Όσοι προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα θα πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να τους επιτραπεί η άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Για τους στρατιωτικούς και όσους υπηρετούν την θητεία τους αρκεί η στρατιωτική τους ταυτότητα.

Οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα με τους υπόλοιπους πολίτες, μόνο όμως σε περίπτωση που υπέβαλαν την αίτηση για να συμπεριληφθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 3 Μαρτίου 2009.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση άσκησης εκλογικού δικαιώματος, δεν έχουν παρά να το ζητήσουν από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος στο οποίο θα ψηφίσουν, ο οποίος και είναι αρμόδιος να την χορηγήσει.

Οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν μέσα από το site του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr, καλώντας την τηλεφωνική γραμμή 1500, ενώ μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αλλά και στους Δήμους και τις Κοινότητες που θα λειτουργήσουν σήμερα για την διευκόλυνσή τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.