XBLOG logo @2x

Κυπριακές εκλογές 2008

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στις Προεδρικές Εκλογές της Κύπρου, καθώς ο Τάσσος Παπαδόπουλος έμεινε εκτός από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με ποσοστό 31,79%.

Με ποσοστό 33,51% ήρθε πρώτος ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και δεύτερος με 32,24% ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσει η στάση που θα κρατήσει το ΔΗΚΟ, καθώς υποστήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλου με εκλογική ισχύ στο 20% και η ΕΚΕΔ με ποσοστό κοντά στο 10%. Το Ευρωπαικό Κόμμα που ψήφισε τον Τασσο Παπαδόπουλο αναμένεται να κινηθεί προς τον Ιωάννη Κασουλίδη, που προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΣΥ, καθώς ποσοστό 38% του κόμματος ψήφισε τον Ιωάννη Κασουλίδη.

Χωριστές συναντήσεις με τον Τάσσο Παπαδόπουλο είχαν και οι δύο υποψήφιοι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οι οποίοι τελικά δεν εξασφάλισαν τη στήριξη του απερχόμενου Προέδρου, ο οποίος δήλωσε και στους δύο ότι δεν θα ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου και θα παραμείνει ουδέτερος.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.