XBLOG logo @2x

Κλοπές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το μεσημέρι πήγα στο Πλαίσιο στο Πολυτεχνείο για να πάρω καινούριο πληκτρολόγιο. Είχα το Microsoft Wired 500 και πήρα το Microsoft Comfort Curve 2000 Greek, κυρίως επειδή τα πλήκτρα κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο από τα άλλα πληκτρολόγια (περισσότερα για αυτό στο επόμενο podcast μου τη Δευτέρα)..

Αμέσως μετά κατευθύνθηκα στη στάση έξω από το Πολυτεχνείο για να πάρω τρόλλευ να γυρίσω σπίτι.. Έρχεται ένα το οποίο ήταν φίσκα, οπότε βλέποντας ότι λίγο πιο πίσω ερχόταν άλλο με λιγότερο κόσμο, είπα να μη μπω. Μπήκε όμως μια κοπέλα, η οποία και αυτή είχε ψωνίσει από το Πλαίσιο (πράγματα για σχέδιο κλπ).. Με το που ξεκινάει το τρόλλεϋ, έβαλε τις φωνές, σταμάτησε το τρόλλεϋ και κατέβηκε φωνάζοντας ότι της έκλεψαν το πορτοφόλι από την τσάντα της. Αλαφιασμένη έτρεχε πάνω-κάτω φωνάζωντας “μου έκλεψαν το πορτοφόλι μου” και “ποιος μου έκλεψε το πορτοφόλι”..

Αμέσως κάποιοι προσπάθησαν να την ηρεμήσουν και να της πουν ότι τώρα όποιος και να το έκανε θα έχει εξαφανιστεί.. Εκείνη συνέχισε να τρέχει και να φωνάζει.. Ειλικρινά δε θα ήθελα να είμαι στη θέση της καθόλου..

Σκέφτομαι ότι μπορεί στο πορτοφόλι της να είχε τον πρώτο της μισθό, ή να είχε κάρτες, ταυτότητα και άλλα σημαντικά έγγραφα, τα οποία για να αντικατασταθούν χρειάζεται να περάσεις γραφειοκρατικές διαδικασίες.. Γι΄ αυτό προσοχή όταν επιβιβαζόμαστε ή αποβιβαζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και όταν είμαστε μέσα σε αυτά..

Τελικά μπήκα σε ένα από τα επόμενα τρόλλεϋ και εκεί παίχτηκε άλλο σκηνικό.. Ελεγκτής έπιασε κυρία “με το εισιτήριο στο χέρι”, της έκοψε την κλησούλα της και έφυγε. Αμέσως μετά άρχισε να λέει η κυρία ότι έτοιμη να το χτυπήσει ήταν, αλλά ρωτώντας τον οδηγό σε ποια στάση να κατέβει για να πάει εκεί που ήθελε ξέχασε μετά να το χτυπήσει κλπ.. Και μετά το γύρισε στο “Δε ξέρει ποια είμαι εγώ” και “Σε 10 λεπτά θα τον κανονίσω τον κύριο” και άλλα τέτοια.. Σε κάποια φάση και αφού η κυρία συνέχιζε το παραλήρημά της, πετάγεται μία κοπέλα και της λέει “Για πείτε μας ποια είστε” και χώθηκαν κι άλλοι λέγοντάς της “Φτάνει, ράψτο, τα λάθη πληρώνονται” και άλλα τέτοια..

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.