XBLOG logo @2x

Καταργούνται οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις;

Καταργούνται οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσειςΤην προηγούμενη Τετάρτη διάβασα στο in.gr ότι Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση συμφωνούν στην κατάργηση των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα όσα λέει το σχετικό κείμενο, τέθηκε από βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής θέμα εγκυρότητας, αξιοπιστίας και διαφάνειας των τηλεφωνικών πολιτικών δημοσκοπήσεων και προτάθηκε να καταργηθούν.

Σχετικά με το θέμα ο Μιλτιάδης Έβερτ δήλωσε «Γίνεται παραπληροφόρηση μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Δεν μπορούν οι εταιρίες να προεξοφλούν την ψήφο του ελληνικού λαού, ούτε μπορεί να είναι το δείγμα κάτω από 1.000 άτομα», ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας είπε «Είμαι σίγουρος ότι γίνεται σκόπιμα για να πλήξουν ή να εξοντώσουν κάποιον. Πρέπει να δημοσιοποιείται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ποιοι τις πληρώνουν για να τις κάνουν».

Συμφωνώ και με τους δύο. Από τη μία δε βρίσκω σωστό το γεγονός ότι με 800-1.000 άτομα που απαντάνε “εκπροσωπείται” ολόκληρος ο λαός (αν και αρκετές φορές οι δημοσκοπήσεις πέφτουν μέσα στα αποτελέσματα κλπ) και από την άλλη θα ήθελα να μαθαίνω κάθε δημοσκόπηση για λογαριασμού ποιανού διεξάγεται.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Πιστεύετε ή έχετε επηρεαστεί από τα αποτελέσματα κάποιας δημοσκόπησης που είδατε σε σημείο να αλλάξετε γνώμη για κάποιο θέμα ή να επηραστείτε τόσο ώστε να κριθεί ακόμα και η ψήφος σας μετά από κάποια δημοσκόπηση; Πιστεύετε ότι όντως μερικές δημοσκοπήσεις “στήνονται” υπέρ κάποιων προσώπων;

Είστε αρκετοί αυτοί που διαβάζετε αυτό το blog, ειδικά τον τελευταίο καιρό, και θα ήθελα αν έχετε 2-3 λεπτά χρόνο να γράψετε στα σχόλια τις απόψεις σας σχετικά με το θέμα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την κατάργηση των τηλεφωνικών πολιτικών δημοσκοπήσεων και γιατί;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.