XBLOG logo @2x

Καλύτερα τα πράγματα

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αφού δεν υπάρχουν σημαντικά ενεργά μέτωπα, ωστόσο δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, γι΄αυτό και οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της πυροσβεστικής. Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά του Κιθαιρώνα.

Οι ισχυροί άνεμοι, που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν και πάλι στα Α/Φ να επιχειρήσουν, παρά μόνο στα Ε/Π. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις με 100 στρατιώτες και 2 σκαπτικά μηχανήματα, 60 υλοτόμοι, καθώς και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα. Από αέρος θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 8 Ε/Π.

Στη χώρα μας επίσης έφτασαν για να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης 3 Α/Φ από τη Γαλλία, εκ των οποίων το ένα χρηματοδοτείται από το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ένα τουρκικό Α/Φ, ενώ αύριο αναμένονται άλλα δύο Α/Φ από την Ισπανία. Επίσης η Κύπρος αποστέλλει άλλα 100 άτομα με 6 οχήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στη χώρα μας με αεροσκάφη C130.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, τέλος, η πυρκαγιά στη Χίο, ενώ σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κάρυστο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.