XBLOG logo @2x

Κάλεσμα πνευμάτων

Χθες το βράδυ μαζευτήκαμε στο σπίτι της Μ. όλη η παρέα. Αφού φάγαμε, είπαμε τις μαλακιούλες μας, συζητήσαμε για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας (εκδρομούλα στο Ναύπλιο), τι θα κάνουμε την Τσικνοπέμπτη κλπ περάσαμε σε πιο “σοβαρά” θέματα..

Ο Τ. μας είπε το εξής:
Ένα βράδυ μαζεύτηκαν μερικοί συμφοιτητές και συμφοιτήτριές του σε ένα σπίτι και.. κάλεσαν πνεύματα. Κάποιος γνώριζε κάποια πράγματα για την όλη “διαδικασία”, όπως ας πούμε έφτιαξαν ένα χαρτί που έχει πάνω αλφαριθμητικούς χαρακτήρες κλπ. Το “κάλεσμα” γίνεται ως εξής: Βάζουν ένα ποτήρι στο χαρτί γυρισμένο ανάποδα και βάζουν όλοι τα δάχτυλα των χεριών τους πάνω από το ποτήρι έτσι ώστε να ακουμπάνε και να μην ακουμπάνε.

Εν συνεχεία “κάλεσαν το πνεύμα” (δε θυμάμαι λεπτομέρειες κλπ) και άρχισαν να του κάνουν ερωτήσεις. Η απάντηση του πνεύματος σε κάθε ερώτηση εκδηλωνόταν ως εξής: Μετακινιόταν το ποτήρι ανάλογα σε νούμερα ή γράμμα. Ας πούμε ρωτάει ένας ποιο έτος έχει γεννηθεί ο πατέρας του και το ποτήρι πήγε πρώτα στο 1, μετά στο 9, ύστερα στο 5 και τέλος στο 8, δηλαδή το 1958 που ήταν όντως το έτος γέννησης του πατέρα.

Αργότερα κάποιος άλλος ρώτησε το πνεύμα να του πει το όνομα της κοπελιάς που τα έχει. Εδώ το κορυφαίο είναι ότι το ποτήρι “πήγε” στο Μ, που είναι το όνομα της κοπέλας με την οποία απατά την κοπελιά του! Τρελό ???

Ο φίλος μου ο Τ. που μας εξιστόρησε το όλο σκηνικό δεν ήταν μπροστά στο “κάλεσμα του πνεύματος”, όμως τα άτομα που του το μετέφεραν και που το έκαναν αυτό ήταν τέτοια που δεν υπήρχε περίπτωση να του το έλεγαν για πλάκα ή για να τον δουλέψουν.

Τώρα τι πραγματικά συμβαίνει δε μπορώ να καταλάβω..

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.