XBLOG logo @2x

Θεοδόσης Γαλεράκης: Μιλήσαμε με τον απεργό πείνας στο Ρέθυμνο

Ο Θεοδόσης Γαλεράκης κάνει για 32η μέρα σήμερα απεργία πείνας μπροστά στο δημαρχείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για έναν 52χρονο οικογενειάρχη με τρία παιδιά, πρώην συμβασιούχο της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία εργαζόταν από το 1998 έως το 2006, όταν λόγω των συνεχόμενων συμβάσεών του, βάσει δικαστικών αποφάσεων και με την έγκριση του ΑΣΕΠ, από την υπηρεσία του ζήτησαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται ως υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Δυστυχώς όμως ο Θεοδόσης, λόγω κάποιων παραβατικών πράξεων όταν ήταν νέος, στερείται λευκού ποινικού μητρώου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσληφθεί πλέον στην υπηρεσία και να είναι άνεργος και να μην μπορεί να προσφέρει στην οικογένειά του τα απαραίτητα για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Τον Απρίλιο του 2008 υποβλήθηκε αίτηση στο Τμήμα Απονομής Χάρητος για να δοθεί «Χάρη» στον ίδιο και να μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο κ. Γαλεράκης να μην μπορεί να πάρει ούτε καν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αφού δεν υπάρχει απόλυση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοί του στον Δήμο Ρεθύμνου αλλά και η τοπική κοινωνία είναι στο πλευρό του, ενώ όλοι μιλούν για έναν εργατικό υπάλληλο, που πάντα βοηθούσε στην υπηρεσία του όποτε χρειαζόταν ακόμα και χωρίς αμοιβή εκτός του ωραρίου του!

Μίλησα σήμερα μαζί του και ηχογράφησα με την συγκατάθεσή του την σύντομη συζήτησή μας. Όπως θα τον ακούσετε να λέει έχουν ενδιαφερθεί για το θέμα του οι βουλευτές του Ρεθύμνου, η Νομαρχία, ο Δήμος και όλοι οι πολίτες που τον βοηθούν και ελπίζει ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημά του όπως του υπόσχονται. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση μέσω του xblog.gr στον υπουργό Δικαιοσύνης να ασχοληθεί με το θέμα του και να επιστρέψει σύντομα στην υπηρεσία του.

Θα παρακολουθούμε το θέμα και τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε και πάλι μαζί του για να δούμε αν και πόσο σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μιλάμε για έναν οικογενειάρχη, ο οποίος αδυνατεί να προσφέρει στα παιδιά του τα απαραίτητα.

Θερμές ευχαριστίες στον Κώστα Βλαχάκη για την πολύτιμη βοήθειά του στο ρεπορτάζ.

Θεοδόσης Γαλεράκης, απεργός πείνας, Ρέθυμνο

Θεοδόσης Γαλεράκης, απεργός πείνας, Ρέθυμνο

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.