XBLOG logo @2x

Θα ήθελα τη γνώμη του e-lawyer

Πριν από λίγο έλαβα για μία ακόμα φορά ηλεκτρονικό μήνυμα για “εργασία από το σπίτι”. Δε θα σταθώ στο περιεχόμενό του, αφού αυτό είναι ίδιο σχεδόν σε όλα αυτά τα διαφημιστικά για εργασία από το σπίτι. Κλασσικά έλεγε για μεγάλα εισοδήματα και άλλες μπούρδες.

Θα σταθώ σε κάτι άλλο και εδώ θα ήθελα και τη γνώμη του e-lawyer.

Στο τέλος του μηνύματος είχε τα στοιχεία του αποστολέα, δηλαδή ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα, διεύθυνση και είχε και μία επιλογή για να διαγραφείς από τη λίστα τους. Να σημειώσω ότι η διεύθυνση email που έβγαζε όταν πάταγες για να διαγραφείς από τη λίστα είναι διαφορετική από αυτή που φαίνεται σαν αποστολέα του μηνύματος.

Επιπλέον έγραφε και το εξής:

“Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α), τα μηνύματα email, για να είναι έγκυρα θα πρέπει να περιέχουν απαραίτητα: Ονοματεπώνυμο η επωνυμία (για Νομικό πρόσωπο), ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή fax ιδιότητα του χειριστή. To email αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam, διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών”.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;

Εμένα κάτι μου λέει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Άλλο μηνύματα email και άλλο διαφημιστικά μηνύματα email. Πήρα τηλέφωνο στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά δε βρήκα άκρη, όποια επιλογή και αν πατήσεις το κέντρο τους καταλήγει να στείλεις ή email η fax.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.