XBLOG logo @2x

Η ZTE σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Η εταιρία κλείνει τα περισσότερα τμήματά της

Η ZTE, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες Πληροφορικής στον κόσμο, με έσοδα που άγγιξαν τα €609.000.000 μέσα στο 2017, θα μπορούσε σύντομα να κλείσει εξαιτίας της κυβέρνησης Trump στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν επίσημα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, «οι σημαντικότερες λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας έχουν διακοπεί» και αναφέρουν ότι η εταιρία «διατηρεί επαρκή μετρητά και τηρεί αυστηρά τις εμπορικές της υποχρεώσεις που υπόκεινται σε συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς.»

Η ZTE μπήκε σε μεγάλο μπελά επειδή πούλησε αμερικάνικη τεχνολογία σε εταιρίες στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, παραβιάζοντας το εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε αυτές τις χώρες. Η Κινέζικη κατασκευάστρια προσπάθησε να καλύψει τις κινήσεις της, όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ το κατάλαβε μετά από έρευνα που διεξήγαγε. Η ZTE συμφώνησε να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο στις ΗΠΑ και να τιμωρήσει τα στελέχη που έκλεισαν συμφωνίες με τις προαναφερόμενες εταιρίες, όμως η κυβέρνηση πιστεύει ότι όχι μόνο δεν τιμώρησαν τα στελέχη, αλλά τους έδωσαν και τα bonus που δικαιούνται. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε εμπάργκο στη ZTE.

Με το εμπάργκο που επιβλήθηκε στη ZTE της απαγορεύεται η εξαγωγή αμερικάνικων προϊόντων από τις ΗΠΑ για εφτά χρόνια. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι η εταιρία έχασε το δικαίωμα χρήσης του Android OS, δεν μπορεί να αγοράσει επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm για τα κινητά της και δεν έχει πρόσβαση σε άλλο hardware που μπορεί να χρειάζεται για άλλες συσκευές που παράγει, όπως routers και modems για τα δίκτυα 5G που δουλεύει.

Η ZTE θα μπορούσε να στραφεί στη τοπική αγορά, αφού θα έχει και τη κρατική υποστήριξη, βγάζοντας προϊόντα με επεξεργαστές της MediaTek και με το λειτουργικό σύστημα AliOS της Alibaba (βασίζεται στο Android). Όμως τα έσοδα θα ήταν μικρά επειδή δεν θα μπορούσε να προσελκύσει τους καταναλωτές στη Δύση και γενικά όσους θέλουν ένα πιο ισχυρό smartphone με επεξεργαστές Snapdragon και Android.

Θα μάθουμε περισσότερα νέα για το μέλλον της ZTE μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.