XBLOG logo @2x

Η Barcelona κατέκτησε το Champions League

Τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά που η Barcelona κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην Ευρώπη, η ισπανική ομάδα επιστρέφει θριαμβευτικά στο θρόνο της, αφού κατάφερε να νικήσει την Manchester United με σκορ 2-0 στον τελικό του Champions League που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη. Οι blaugrana με γκολ του Samuel Eto΄o στο 10′ και του Lionel Messi στο 70′ πήραν το τρόπαιο στην Καταλονία και έφτασαν στο treble, αφού είναι ήδη πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ισπανίας!

Παρόλο που η Manchester μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, δημιουργώντας πιο πολλές ευκαιρίες, η Barcelona κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο δέκατο λεπτό με τον Samuel Eto’o και να αποσυντονίσει την ομάδα του Sir Alex Ferguson. Η Manchester United στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, ψάχνοντας για την ισοφάριση, ωστόσο ο Victor Valdes δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Η ομάδα του Josep Guardiola συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο και στο 45′ με τον Messi έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ. Εντούτοις, ο Αργεντινός άσος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Manchester.

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο άρχισε όπως τέλειωσε το πρώτο, καθώς η ισπανική ομάδα βρέθηκε αρκετές φορές σε θέση για γκολ. Η Barcelona συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την Manchester και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Στο 70′, μετά από σέντρα του Xavi, ο Messi με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Van der Sar. H Manchester United προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ωστόσο ο Ronaldo  στο 72′ από τη μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Valdes, ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του τελικού δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα η Barcelona να καταφέρει να κερδίσει το τρίτο Champions League στην ιστορία της.

[photo via uefa.com]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.