XBLOG logo @2x

Η Στιγμή της Αλήθειας… για 100.000 ευρώ

Σκεφτόμουν να κάνω ένα post όταν ξεκίνησε η “Στιγμή της Αλήθειας” στην Ελλάδα, το άφησα όμως… Είδα κάποια αποσπάσματα από τα προηγούμενα επεισόδια του “παιχνιδιού” και παρακολούθησα ολόκληρο το τελευταίο επεισόδιο, που νομίζω ότι ήταν και το πλέον σκληρό… Σε σημείο να σκεφτώ αν είναι πράγματι αληθινό ή αν είναι “στημένο” έστω και λίγο.

Ο παίκτης Γ. και η οικογένειά του που βρέθηκαν εκεί βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες άλλες οικογένειες στη χώρα μας, για να μην πω εκατομμύρια. Ο παίκτης Γ., ηλικίας 30 ετών αν δε κάνω λάθος, ζει στο σπίτι με τους γονείς του, ένα υπόγειο, για το οποίο ντρέπεται να καλέσει φίλους κλπ.

Απ΄ότι είδα τα έριξε όλα στον πατέρα του, ότι δηλαδή δεν τον βοήθησε καθόλου πριν από χρόνια όταν ήθελε να ξεκινήσει μία δική του επιχείρηση, ένα περίπτερο απ΄ότι είπε και να κάνει κάτι “δικό του”.

Έμεινα άφωνος όταν είδα τον παίκτη Γ. να απαντάει θετικά σε ερωτήσεις όπως:

  • Θα εγκατέλειπες την οικογένειά σου για 1.000.000 ευρώ;
  • Θα δεχόσουν 5 εκατομμύρια ευρώ αν αυτό σήμαινε ότι ο πατέρας σου θα έχανε 5 χρόνια από τη ζωή του;

Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν “αληθινό”, τι να πω… ΟΚ, κέρδισε ο παίκτης τελικά 100.000 ευρώ, από τα οποία το 20% νομίζω πηγαίνουν στην εφορία, οπότε μένουν 80.000 ευρώ. Όταν απάντησε και στην τελευταία ερώτηση, οπότε και έφτασε τα 100.000 ευρώ, σήκωσε τα χέρια σαν θριαμβευτής και λίγο αργότερα είπε ότι “αποκατέστησε το μέλλον του”.

Σίγουρα αυτά τα χρήματα είναι ένα σημαντικό βοήθημα για να κάνει κάτι “δικό του”, αλλά απ΄την άλλη δεν είναι ένα ποσό που θα του εξασφαλίσει τα πάντα, που θα αποκαταστήσει το μέλλον του, όπως είπε.

Αναρωτιέμαι πώς θα είναι η σχέση του με τον πατέρα και τη μητέρα του, μετά από αυτές τις απαντήσεις που έδωσε, εκτός κι αν και αυτοί είναι τόσο χαρούμενοι με το ποσό που κέρδισε ο γιος τους, που θα ξεχάσουν τις απαντήσεις που έδωσε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.