XBLOG logo @2x

Η “Μάχη της Κυριακής” στα δελτία ειδήσεων

Το top θέμα αυτές τις μέρες στα δελτία ειδήσεων ήταν η “Μάχη της Κυριακής”, δηλαδή αν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα αυτή την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου ή όχι.

Οι έμπορι θέλουν να τα ανοίξουν μπας και αυξήσουν λίγο τον πεσμένο τζίρο, εξαιτίας και των πρόσφατων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, το υπουργείο Ανάπτυξης παρέπεμψε τους εμπορικούς συλλόγους στις νομαρχίες, η Νομαρχία Αθηνών αρχικά είπε όχι και τελικά απάντησε θετικά στο να ανοίξουν τα καταστήματα της Αθήνας μόνο.

Στην αντίπερα όχθη συνδικαλιστές και κόμματα της Αριστεράς μιλούν για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, ότι έτσι σιγά-σιγά θα καθιερωθεί η εργασία τις Κυριακές…

Το μεγαλύτερο μπάχαλο όμως έγινε στα δελτία ειδήσεων.

Χθες, λίγο πριν φύγω για μια επίσκεψη, καθώς ετοιμαζόμουν, είχα ανοιχτό το δελτίο ειδήσεων του Alter.

Παρουσιαστής ο Άκης Παυλόπουλος και στα παράθυρα ο αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών, εκπρόσωπος ενός εργατικού κέντρου, εκπρόσωπος ενός εμπορικού συλλόγου, ο δήμαρχος Φαλήρου αν θυμάμαι καλά και ένας δημοσιογράφος (δε θυμάμαι τις ιδιότητες όλων γι΄αυτό χρησιμοποιώ τη λέξη “εκπρόσωπος”).

Το τι έγινε δε περιγράφεται. Χίλιες φορές τα κανάλια να παίζουν όλη μέρα εκπομπές που ασχολούνται με τη Μπεζαντάκου, τη Φαρμάκη και τη Μπάστα, παρά αυτό το πράγμα.

Αυτό είναι “ειδήσεις”;

Να τα χώνει ο ένας παραθυράτος στον άλλο; Να λέει ο ένας παραθυράτος στον άλλο “μη μιλάς, δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου” και μετά να φωνάζουν όλοι μαζί;

Τι να πω…

[photo by caribb]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.