XBLOG logo @2x

Η επέλαση του χιονιά όπως καταγράφηκε στα blogs

Από αργά το βράδυ του Σάββατου που ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά σε ολόκληρη την Ελλάδα μέχρι και τώρα πολλοί bloggers καταγράφουν στα blog τους την κακοκαιρία όπως την είδαν και την έζησαν στη δική τους περιοχή. Τα περισσότερα posts προέρχονται από bloggers εντός της Αττικής, αφού στην επαρχία λίγο-πολύ τέτοιες χιονοπτώσεις είναι συνηθισμένες. Δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο μας μεταφέρουν την εικόνα από διάφορα σημεία σε όλη την Αττική.

Επέλεξα τυχαία κάποια posts με φωτογραφίες από bloggers που έγραψαν για την χιονόπτωση αυτό το τριήμερο στην Αττική. Απολαύστε εικόνες με λευκό τοπίο από επτά περιοχές της Αττικής!

———

Χιονοθύελλα στα Βριλήσσια

Σφοδρή χιονόπτωση στα Βριλήσσια

Ο Νίκος από το nylon.gr από το πρωί της Κυριακής μετέδιδε ανά τακτά χρονικά διαστήματα βίντεο με τις εικόνες που επικρατούσαν στη γειτονιά του στα Βριλήσσια. Αρκετά βίντεο τα έκανε stream κατευθείαν από το κινητό του στο qik.com/nikos, ενώ ακόμα δύο βίντεο με καλυμμένα τα πάντα από το χιόνι θα βρείτε στο nikos.blip.tv.

———

Χιονισμένη Κηφισιά

Χιόνια στην Κηφισιά

Εικόνες από τη χιονισμένη Κηφισιά μετέδιδε μέσα από το vrypan.net/weblog ο Παναγιώτης. Αρκετές φωτογραφίες από την περιοχή του ανέβασε στο flickr.com/vrypan και δύο βίντεο στο youtube, ένα το πρωί της Κυριακής και ένα το μεσημέρι, με τη χιονόπτωση έξω από το σπίτι του.

———

Xιόνια στους Θρακομακεδόνες

Χιόνια στους Θρακομακεδόνες

Πυκνή ήταν η χιονόπτωση και στους Θρακομακεδόνες. Τις λεπτομέρειες, μαζί με αρκετές φωτογραφίες από την περιοχή του, έχει ο philos, ο οποίος ανανέωνε το post του καθ΄ όλη τη διάρκεια της Κυριακής με φωτογραφικό υλικό, σχόλια κλπ. Από τα ομορφότερα χιονισμένα τοπία που είδα!

———

Στα λευκά η Πετρούπολη

Χιόνια στην Πετρούπολη

Έντονη η χιονόπτωση και στην Πετρούπολη, όπου το “έστρωσε” το Σάββατο αργά το βράδυ, ενώ το λευκό τοπίο διατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια της Κυριακή, ειδικά από το μεσημέρι και μετά που χιόνιζε ασταμάτητα. Ο ξάδελφός μου ανέβασε στο blog του φωτογραφίες που τράβηξε από το μπαλκόνι του, ενώ το Σάββατο το βράδυ πήγε και μια βόλτα μέχρι τη Βαρυμπόμπη, σημείο στο οποίο η τροχαία σταματούσε όσα αυτοκίνητα ήθελαν να συνεχίσουν και δεν “φορούσαν” αλυσίδες.

———

Χιόνια στην Παλλήνη

Χιόνια στην Παλλήνη

Λευκό τοπίο αντίκρυσαν και οι κάτοικοι της Παλλήνης την Κυριακή το μεσημέρι. Στο blog του Αναπτυξιακού & Επιστημονικού Συνδέσμου Παλλήνης ανέβηκαν φωτογραφίες από διάφορα σημεία της χιονισμένης Παλλήνης, όπως τη λεωφόρο Μαραθώνος, την οδό Βυζαντίου, τις εκκλησίες του Αγίου Τρύφωνα και του Αγίου Νικολάου κλπ.

———

Και ο Πειραιάς ντύθηκε στα λευκά

Χιόνια στον Πειραιά

Στις περιοχές της Αττικής που χιόνισε την Κυριακή ανήκει και ο Πειραιάς, οι δρόμοι του οποίου, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, καλύφθηκαν από τα χιόνια. Ο Jimbo από το siteseein.gr ανέβασε στο flickr πολλές φωτογραφίες από τον χιονισμένο Πειραιά, ενώ όπως θα δείτε στο set με τις φωτογραφίες λευκό τοπίο επικρατεί και τώρα -ξημερώματα Δευτέρας- στην περιοχή.

———

Χιονισμένο το κέντρο της Αθήνας

Χιόνια στην Αθήνα

Μία κατάλευκη Πλατεία Ομονοίας αντίκρυσαν όσοι πέρασαν από εκεί αργά το βράδυ του Σαββάτου – ξημερώματα Κυριακής, ενώ χιόνια έπεσαν σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές. Στο blog “Εν Πλω” έχει ανέβει post με φωτορεπορτάζ από το κέντρο της Αθήνας. Χιόνια έπεσαν και στα Πατήσια αργά το βράδυ της Σαββάτου, ενώ η χιονόπτωση ξεκίνησε πάλι το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε και έβγαλα μερικές φωτογραφίες, και διήρκεσε μέχρι το βράδυ.

———

Search χιόνια στο blogs.sync.gr

Για περισσότερα posts με εικόνες, βίντεο και σχόλια από διάφορες περιοχές όπου έπεσε μπόλικο χιόνι αυτό το τριήμερο δεν έχετε παρά να κάνετε μία αναζήτηση με τη λέξη “χιόνια” στο blogs.sync.gr και δεκάδες σχετικά posts θα εμφανιστούν στην οθόνη σας. Εκτός από τα posts που θα δείτε ενθουσιασμό και έκπληξη για τη σημερινή χιονόπτωση, θα βρείτε και posts από bloggers που εκφράζουν την αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή κακώς έγινε τόσος “ντόρος” για την κακοκαιρία, ότι οκ χειμώνας είναι και θα χιονίσει και θα έχει δυνατό αέρα κλπ.

Ίσως έχουν ένα δίκιο, αν και εγώ δικαιολογώ την υπερβολή ως ένα βαθμό γιατί κακά τα ψέμματα τόσο χιόνι στην Αττική βλέπουμε κάθε δύο ή τρία χρόνια, οπότε μας προξενεί έκπληξη, σε αντίθεση με την επαρχία που είναι συνηθισμένη σε τέτοιες κακοκαιρίες.

Αυτά για τώρα. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για εξασθένηση της κακοκαιρίας από τη Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά το δύσκολο, ειδικά στις περιοχές που χιόνισε, είναι ο παγετός που θα ακολουθήσει, όπου είναι αυτονόητο ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή είτε στο περπάτημα είτε στην οδήγηση.

Update [19/2/2008 17:15]: Η Γεωργία μας έστειλε τις δικές της φωτογραφίες από το λευκό τοπίο που δημιούργησε η χιονόπτωση στα Γλυκά Νερά. Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ και εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.