XBLOG logo @2x

Η απάντηση της WIND για το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ από την ΕΕΤΤ

Πριν από λίγο δημοσιεύσαμε ένα post σχετικά με την επιβολή προστίμων από την ΕΕΤΤ σε Cosmote, Vodafone και Wind, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ (από 2 εκατ. ευρώ σε Cosmote και Vodafone και 1 εκατ. ευρώ σε Wind). Μόλις λάβαμε την απάντηση της WIND, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.

Η ανακοίνωση της WIND

Αναφορικά με την Απόφαση της ΕΕΤΤ για την επιβολή προστίμου 1 εκ. ευρώ στην WIND, σημειώνονται τα εξής:

– Η WIND είχε ακολουθήσει στο ακέραιο όσα αναφέρει ο κανονισμός της ΕΕΤΤ για την ενημέρωση των συνδρομητών (ανακοινώσεις στον ημερήσιο τύπο, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ενημέρωση από το Τμήμα Εξυπηρέτησης, ενημέρωση στον λογαριασμό, κλπ. Όλα τα μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται, κοινοποιήθηκαν άμεσα στην ΕΕΤΤ προκειμένου η ανεξάρτητη αρχή να προβεί στον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας. Επ΄αυτού, αλλά και συνολικά ως προς την πληρότητα των ενεργειών ενημέρωσης, ουδεμία ένσταση υπήρξε από πλευράς της ΕΕΤΤ, ούτε ζητήθηκε η παροχή περισσοτέρων στοιχείων. Πολλώ δε μάλλον, επί μήνες (Σεπτέμβριος 2009 έως και Φεβρουάριος 2010) η ΕΕΤΤ ουδέν μεμπτό εξέλαβε ότι συνέβαινε, παρότι το σύνολο των ανακοινώσεων και τα αποσπάσματα των εφημερίδων βρίσκονταν στην κατοχή της και ενεργοποιήθηκε μόνο όταν έλαβε καταγγελίες οι οποίες όμως δεν αφορούν το θέμα για το οποίο η ΕΕΤΤ επέβαλε το πρόστιμο.

– Η κλήση σε Ακρόαση από την ΕΕΤΤ δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ συνάφεια με τις καταγγελίες που επικαλέστηκε.

– Καμία από τις καταγγελίες που είχε λάβει η ΕΕΤΤ δεν αφορούσε ονομαστικά την WIND.

– Επιπροσθέτως, η Πράξη Διεξαγωγής Ακρόασης ανέφερε ρητά ότι η ακρόαση διενεργείται «με αντικείμενο την εξέταση συμμόρφωσης…». Δυνάμει του ισχύοντος Κανονιστικού Πλαισίου, εφόσον εκ της ακροάσεως η ΕΕΤΤ καταλήξει σε διαπίστωση παραβίασης, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στον εμπλεκόμενο πάροχο η εν λόγω διαπίστωση και να του δοθεί η δυνατότητα να εκθέσει επί αυτής τη θέση του. Το γεγονός ότι με την ως άνω Απόφαση η ΕΕΤΤ προέβη στην επιβολή προστίμου, παραβιάζοντας το δικαίωμα της εταιρίας σε προηγούμενη ακρόαση/έκθεση της θέσης της, καθιστά την εν λόγω Απόφαση και κατ’ επέκταση και το επιβληθέν με αυτή πρόστιμο ακυρώσιμο.

– Η απόφαση επιβολής προστίμου έχει σημαντικότατα ουσιαστικά, αλλά και νομικά κενά . Η WIND θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο.

– Σημειώνεται ότι παλαιότερη ανάλογη απόφαση προστίμου αναφορικά με τις χρεώσεις των SMS, αναιρέθηκε στο σύνολό  της από το Διοικητικό Εφετείο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.